Grandstream GAC2500

Recent compania Grandstream a prezentat soluția sa pentru conferințele video și a anunțat despre lansarea telefonului pentru conferințe.

Grandstream GAC2500 este primul telefon pentru conferințe lansat de către companie. Dispozitivul rulează sistemul de operare Android, are un ecran tactil și este similar în multe privințe cu telefoanele GXV3275 și GXV3240. Interfața de smartphone îl distinge pozitiv față de telefoanele de conferințe cu care suntem obișnuiți, iar disponibilitatea acestui tip de interfață înseamnă că GAC2500 poate fi atribuit unui nivel mai avansat față de dispozitivele similare de pe piață.

GAC2500 în mare parte are funcționalități similare cu modelele GXV3275 și GXV3240, precum 6 conturi SIP, WiFi, Bluetooth, Gigabit Ethernet și un ecran tactil de 4.3 inch. Este posibilă conectarea succesivă a mai multor dispozitive pentru încăperile mari. Există 3 microfoane cardioide, care sunt sensibile până la o distanță de 3,5 metri, sunet de calitate HD, inclusiv codec-uri G722 și Opus.

Va putea oare GAC2500 să provoace o agitație pe piață? Specialiștii companiei MUK Distribution au testat telefonul pentru a afla acest lucru.

Prima impresie la despachetarea lui Grandstream GAC2500

GAC2500 arată mai subțire decât păre în imagini, dar construcția sa este de încredere. Difuzoarele sunt protejate în jurul carcasei de o plasă metalică rezistentă, în rest toată construcția este la fel de calitativă și inspiră încredere. Telefonul are 3 indicatori LED instalați de-a lungul carcasei, care nu arată deranjant. Carcasa este realizată din plastic mat de culoare neagră, arata solid și nu lasă amprente. Ecranul tactil are o diagonală de 4.3 inch și este situat la un unghi confortabil. Este prezent controlul luminozității, ce permite adaptarea acestuia la diferite condiții de iluminare.

Ecranul de start are un aspect diferit decât cel de la telefoanele GXV3275 și GXV3240. Aici, tot spațiul ecranului este ocupat de widget-ul dialer. Această schimbare vă permite să utilizați în mod convenabil funcția principală a dispozitivului – organizarea conferinței. La alte aplicații și widget-uri se poate ajunge cu o simpla glisare.

Multe setări, de asemenea, sunt disponibile și din interfața web. În special, este posibil de administrat apelurile la distanță – apelarea, transferul apelului, activarea sau dezactivarea înregistrării conversației. GAC2500 are, de asemenea, o serie de funcții specifice pentru conferințe. Telefonul permite crearea și programarea conferințelor din interfața web, adăugarea unor noi membri, programarea transmiterii notificărilor și apelarea automată a participanților, dacă este necesar.

Grandstream GAC2500 2

Funcțiile

Interfața cu Android este probabil cea mai remarcabilă caracteristică a GAC2500.

Capacitatea de a planifica conferințe este într-adevăr o inovație care simplifică procesul și face organizarea conferințelor mai confortabilă. Capacitatea de a colecta pana la 7 membri este, de asemenea, o funcție destul de remarcabilă. Un alt plus este posibilitatea de a renunța la un server de conferințe separat. Telefonul pentru conferințe poate conecta la resursele proprii, în cadrul conferinței, diverse dispozitive.

Datorită interfeței USB, GAC2500 poate fi utilizat ca un modul audio la un PC. Ar trebui remarcat faptul că aceasta este o funcție nouă, anterior aceste tipuri de dispozitive nu o aveau. De exemplu, acesta poate funcționa cu un softphone Bria sau cu alte softphone-uri similare și să difuzeze apelurile telefonice private prin difuzor, dacă este necesar. Șase conturi SIP este destul de mult, mai mult decât pot oferi majoritatea telefoanelor SIP desktop de pe piață. Telefonul poate funcționa atât prin Ethernet, cit și prin WiFi. Prin cablul de rețea telefonul poate funcționa prin alimentare PoE.

Pe GAC2500 se pot instala o mulțime de aplicații. Este posibil, de exemplu, de a participa la un dialog pe Google Hangouts și Skype direct de pe telefon. În cazul în care participantul are posibilitatea de a vorbi cu video, acesta poate fi văzut pe ecran. Această integrare audio și video este o alta funcție foarte interesantă a GAC2500, foarte puțini concurenți de pe piață pot oferi ceva similar.

Calitatea sunetului

GAC2500 oferă sunet de o calitate excelentă, care poate fi invidiat de majoritatea telefoanelor de birou. Volumul de pe telefon poate fi ridicat la un nivel foarte puternic și nu creează zgomote audio iritante.

Testarea

Cu OnSIP au fost testate toate telefoanele disponibile, un test cu mai multe etape, care constă din aproximativ 30 de trepte. Un exemplu al unei astfel de etape este:

Telefonul testat suna telefonului B

Telefonul B ridică receptorul

Telefonul B setează telefonul de test în așteptare

Telefonul B face apel la telefonul C

Telefonul C ridica receptorul

Telefonul B transferă apelul la telefonul C

Apelul trebuie să fie transferat în mod corespunzător la telefonul C, B trebuie să se deconecteze corect după operația de transfer. După ce C a răspuns, audio ar trebui să funcționeze în ambele direcții între telefonul testat și dispozitivul C, etc.

Probleme la trecerea acestor teste, în cazul lui Grandstream GAC2500, nu au fost observate.

Setarea

Pasul 1: Colectarea informațiilor despre utilizatori.

Fiecare utilizator trebuie să colecteze următoarele date:
• Adresa SIP
• Parola SIP
• Numele pentru autentificare
• Nume utilizator
• Proxy/Domain
Aceste informații se gasesc pe pagina detalii a utilizatorului din fila „Utilizatori” în meniul Configurarea telefonului.

6fdcba15207e47a9b0ec8f4e7446ed0d

Pasul 2: Conectarea la interfața web a telefonului Grandstream

Odată ce telefonul este pornit și conectat la rețeaua LAN, folosind un browser, introducem adresa IP a telefonului, care trebuie să fie afișată pe ecran. Parola e „admin”. După ce ați introdus-o trebuie de ales „Account 1”.

 Etapa 3. Introducerea informațiilor despre utilizator

În cele mai multe cazuri trebuie setat doar „Account1”. Dacă este necesar să configurați mai mulți utilizatori sau mai multe linii, etapele se repetă pentru fiecare cont.
• Account Active: Yes
• Account Name: numele care se vede pe ecran, în fața butonului
• SIP Server: Domain
• Outbound Proxy: sip.onsip.com
• SIP User ID: Nume utilizatorului
• Authenticate ID: nume pentru autentificare
Authenticate Password: parola SIP
• Name: numele dumneavoastră, pe care îl vor vedea alte persoane, atunci când apelați

5cd671fd88394d31a24fcaca5c60078a

În fila Network Settings, trebuie să specificați:
Outbound Proxy – ‘sip.onsip.com’,
DNS Mode — ‘A Record’ și
NAT Traversal -‘ Keep Alive’.

Grandstream GAC2500 4

 Pasul 4. Înregistrarea telefonului

În fila „Users” pe portalul Admin, lângă fiecare utilizator, ar trebui să se aprindă culoarea verde, în cazul în care înregistrarea a avut loc cu succes.

Constatări

Grandstream GAC2500 este cel mai bun din clasa sa din toate punctele de vedere. Interfața sa plăcută Android nu este doar pentru frumusețe. Aceasta îi oferă telefonului o flexibilitate unică și o mulțime de oportunități de utilizare, care în alte telefoane pur și simplu nu sunt. Combinarea conferințelor audio și video este o nouă nișă pentru telefoanele de conferințe. Iar funcțiile precum planificarea automată a conferințelor, disting acest telefon și mai mult față de modelele existente pe piață. Chiar și fără interfață sa de smartphone, dispozitivul este poziționat mai sus față de propunerile altor producatori.

Calitatea redării vocii, la fel, a fost peste așteptări. Telefonul de conferințe a stabilit o nouă tendință în acestă direcție, iar calitatea audio HD te face să crezi că vorbești cu cineva care se află în camera alăturată. Toți ce adesea utilizează telefoanele pentru conferințe știu că o astfel de schimbare de calitate va fi percepută de lucrători cu entuziasm. Telefonul Grandstream GAC2500 este un nou lider. Așteptăm cu nerăbdare ce vor propune alte companii ca răspuns.

Mai multe informații despre achiziționarea acestui produs le puteți obține la numărul de telefon +373-677-00-611, sau la e-mail moldova@muk.md.

Lasă un răspuns