google-pixelGoogle într-adevăr a renunțat la marca Nexus (cel puțin în ceea ce privește smartphone-urile), prezentând modelul Pixel și fratele mai mare a acestuia – Pixel XL.

Dispozitivele au fost dezvoltate complet de specialiștii companiei care și-au stabilit un obiectiv de a schimba conceptul de platformă mobilă Android. Iar Pixel ar trebui să-i ajute în acest sens deoarece oferă “o experiență total diferită”.

google-pixel-3 

Modelul mai mic are un ecran AMOLED de 5 inch, iar cel mai mare – de 5.5 inch. Ambele dispozitive sunt echipate cu procesoare Snapdragon 821, 4 GB de RAM, 32 sau 128 GB de memorie pentru stocare și baterii cu capacitatea de 2770/3450 mAh. Modulul foto la fel este identic la ambele modele – 12,3 megapixeli. Nu lipsește nici mufa pentru căști și nici portul USB Type-C. Potrivit Google, 15 minute de încărcare sunt suficiente pentru 7 ore de funcționare.

google-pixel-55

Smartphone-urile Pixel vor fi primele dispozitive cu asistentul Google Assistant, care, la fel ca și Google Now, este lansat la o apăsare lungă pe butonul “Home”.

2452343

 

Compania de cercetare DxOMark a acordat Pixel cel mai mare punctaj din toate dispozitivele mobile – 89 de puncte (iPhone 7 are cu trei puncte mai puțin). Tehnologia HDR+ rulează în mod constant, fiind dezvoltat și un sistem de stabilizare foarte eficient pentru video. A fost adăugată funcția de salvare a imaginilor cu câteva secunde înainte de a apăsa butonul declanșator.

Proprietarii Pixel vor obține un spațiu nelimitat pentru stocarea fotografiilor și video în Google Photos.

 

phone_accessories-module_accessories-image_1440_2x

Smartphone-urile sunt realizate din metal, iar jumătate din partea din spate este acoperită cu sticlă. Există trei opțiuni de culoare – negru, albastru și  argintiu.

Cel mai ieftin smartphone Google Pixel va costa în SUA 649 de dolari.

Lasă un răspuns