Samsung poate începe din nou să vândă smartphone-ul Galaxy Note 7, care a devenit „eroul” unuia dintre cele mai mari eșecuri din industria IT, în 2016.

Vă amintim că dispozitivul a fost lansat pe piață în luna august, iar după câteva luni a fost retras din producție din cauza numeroaselor cazuri de aprindere spontană. În luna ianuarie au fost anunțate rezultatele anchetei, care a stabilit că incendiile se produceau din cauza bateriilor defecte.

Și iată că acum s-a aflat că Galaxy Note 7 poate reveni pe piață. The Korea Economic Daily a anunțat că producătorul coreean intentionează să vândă unele dispozitive restaurate ale acestui model, în luna iunie. Samsung va înlocui carcasele și bateriile smartphone-urilor vechi, apoi le va vinde. Însă, nu în toate țările, ci numai pe piețele emergente, cum ar fi India și Vietnam.

Este curios faptul că Galaxy Note 7 va primi baterii de 3000 mAh, sau 3200 mAh, în loc de cele originale de 3 500 mAh. Cel mai probabil în scopul de a reduce dimensiunea bateriei și respectiv densitatea componentelor din interior, și astfel de a exclude posibilele cazuri de aprindere spontană.

Samsung a reușit sa vândă aproximativ 3 milioane de exemplare Galaxy Note 7, iar 96% dintre utilizatori au întors dispozitivele, la cererea companiei. Celelalte smartphone-uri produse nici nu au reușit să ajungă pe rafturile magazinelor, prăfuindu-se în depozite. De aceea Samsung și a decis să scape de Note 7 prin soluția descrisă mai sus.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.