Fairphone 2

Ideea de a crea un smartphone modular nu este nouă, dar majoritatea cunosc doar dispozitivul Project Ara, care de mai mulți ani este dezvoltat de Google. Recent, compania olandeză Fairphone a prezentat a doua generație de smartphone-uri ecologice, pentru a reduce poluarea mediului.

Fairphone 2 le permite utilizatorilor să înlocuiască singuri componentele: ecranul, procesorul etc., și să nu arunce smartphone-ul stricat sau invechit la gunoi. 

Fairphone 2 2

Potrivit PhoneArena, modulele Fairphone 2 nu se schimbă la fel de ușor ca în cazul lui Project Ara. Dispozitivul arată ca un smartphone tradițional, dar dacă utilizatorul va utiliza puțin o surubelniță, atunci el poate înlocui de unul singur procesorul, camera, microfonul și alte module. Poate fi înlocuită chiar și carcasa, a cărei grosime este de 11 mm – un pic mai groasă decît la un smartphone modern. Se anunță că Fairphone 2, fără probleme, va supravețui după o cădere de la o înălțime de doi metri.

Fairphone 2 5

Fairphone 2 6

Componentele hardware ale lui Fairphone 2 sunt următoarele: un procesor Qualcomm Snapdragon 801, 2 GB de RAM și 32 GB de memorie internă, două sloturi pentru cartele SIM, un slot pentru microSD, o baterie de 2420 mAh și o cameră pe spate de 8 megapixeli. Ecranul de 5 inch, care este protejat de sticla Gorilla Glass 3, are o rezoluție de 1080p (Full HD).

Fairphone 2 4

Fairphone 2 3

Vînzările gadgetului vor începe, în Europa, în această toamnă, iar prețul va fi 525 de euro. Fairphone din prima generație a fost vîndut în 60 mii de exemplare, iar aproximativ 10 mii de unități au comandate prin intermediul serviciilor de finanțare colectivă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.