Samsung a lansat oficial noul său cip Exynos 9810, care este mai rapid decât generația anterioară. Procesorul a primit algoritmi de autoînvățare bazați pe rețele neuronale și procesare complexă a imaginilor, care va permite înregistrarea video în format 4K și cu 120 de cadre pe secundă. Cipul va fi instalat în viitoarele modele Samsung.

Exynos 9810 a primit un procesor cu 8 nuclee din două clustere: 4 nuclee de înaltă performanță tactate la 2,9 GHz și altele 4 eficiente energetic. Datorită arhitecturii îmbunătățite și memoriei cache mai mari, Samsung a reușit să obțină o creștere dublă a productivității în modul single-core și de 40% în modul multicore, în comparație cu predecesorul său. Cu ajutorul rețelelor neuronale, compania a îmbunătățit algoritmii de autoînvățare, ceea ce va permite ca smartphone-urile cu Exynos 9810 să recunoască mai bine chipurile sau obiectele specifice pe fotografii. Firește, această tehnologie va fi utilizată pentru sistemul de detectare a feței utilizat în smartphone-urile Samsung.

Procesorul Exynos 9810 se află deja în faza de producție în masă. Primele dispozitive cu acest cip vor fi Galaxy S9 și S9 +.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.