Evolio – compania romaneasca de IT&C care de la infiintarea din 2007 a mai inrodus pe piata gps-uri, ebook readere si altele , astazi lanseaza tableta Neura cu ecran de 9.7 inchi si procesor dual-core Nvidia Tegra 2 la 1Ghz. Cu toate ca este compatibila cu Android-ul 3.0, momentan va rula doar Android 2.2. Upgrade-ul la Honeycomb se va putea face din luna septembrie. Are o memorie interna de 16GB care poate fi extinsa cu inca 32GB printr-un card microSDHC. Pe langa slotul pentru carduri, mai are un port USB, altul HDMI si, interesant, unul Ethernet.

Producatorii spun ca Neura este o concurenta directa pentru iPad-ul 2. Principalele ei avantaje ar consta in: vizualizarea oricarui site cu platforma Flash, conectivitatea USB 2.0 si prezenta slotului pentru carduri, precum si performante grafice superioare, fiind capabila sa ruleze continut la rezolutii 1080p.

Evolio promit un ecosistem de continut in limba romana: agregator de stiri, ziar electronic cu stiri in timp real, librarie virtuala cu ebook-uri, televiziune interactiva. In plus, va dispune si de aplicatii business si servicii suport pentru accesarea de la distanta a unui computer (Remote desktop), Cloud computing, Audio si Videoconferinta multipunct.

De astazi tableta va fi disponibila in retelele de retail. Pretul este de aproximativ 511$ pentru varianta Wi-Fi si 647$ pentru varianta cu 3G.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.