Ericsson Consumer Labs a realizat recent un studiu care încerca să identifice discrepanţele dintre dorinţele şi nevoile consumatorilor de tehnologie şi soluţiile existente acum pe piaţă. Acest studiu a reliefat dorinţa utilizatorilor de a putea interacţiona şi controla în mod flexibil conţinutul pe care îl urmăresc acasă. Mai mult decât atât, delimitările dintre diferitele tipuri de conţinut şi canalele pe care sunt transmise au tendinţa să se estompeze.

Pornind de la aceste concluzii, Ericsson a lansat IPTV Remote, un dispozitiv revoluţionar care pune la dispoziţia utilizatorilor o interfaţă completă de control pentru modul în care vizionează transmisiuni TV live, video on-demand, clipuri video de pe Internet, imagini, muzică sau orice alt de tip de conţinut media.

Soluţia interactivă face posibilă vizionarea, pe aceeaşi platformă, nu doar a programelor TV tradiţionale, ci şi a programelor disponibile contra cost şi online, şi le permite utilizatorilor să controleze uşor conţinutul salvat în reţelele lor de acasă.

Telecomanda IPTV propusă de Ericsson poate fi folosită ca un ecran secundar pentru televizor sau poate, în acelaşi timp, să funcţioneze ca un TV portabil într-un mediu în care există conexiune WiFi. Urmând o tendinţă mai generală de lansare pe piaţă a dispozitivelor touch screen interactive, IPTV Remote integrează cea mai nouă interfaţă grafică dezvoltată de companie, ceea ce face utilizarea ei mai simplă şi mai prietenoasă.

Astfel, utilizatorii pot folosi ecranul touch screen al telecomenzii pentru a răsfoi diferitele surse media şi a accesa toate programele preferate, pot vizualiza şi reorganiza ordinea de vizionare a conţinutului, pot accesa reţele sociale sau pot închiria un film prin Internet. În timp ce o persoană utilizează telecomanda şi caută programul preferat, altele pot urmări ecranul televizorului fără probleme, iar atunci când utilizatorul a ales conţinutul pe care şi-l doreşte, acesta poate fi afişat pe ecran printr-o simplă atingere. Mai mult decât atât, telecomanda IPTV poate fi folosită şi pentru a contoriza consumul de energie de electrică sau pentru a susţine servicii medicale la distanţă.

sursa: chip.ro

Lasă un răspuns