Xperia Z a creat o mare agitatie dupa anuntare, smartphone-ul a fost numit „noul iPhone” fiind laudat si pentru designul acestuia. Una dintre caracteristicile distincte ale gadgetului este camera foto de 13 megapixeli, numita de Sony una dintre cele mai bune de pe piata. Jurnalistii site-ului SonyViet.vn au decis sa verifice acest lucru, comparind camerele foto ale Xperia Z, iPhone 5 si Oppo Find 5.

Cu aceste smartphone-uri au fost facute o serie de imagini in diverse conditii. Dupa care imaginile realizate au fost comparate. Rezultate pot fi vazute in imaginile atasate.

În conditii normale, camera Xperia Z si iPhone 5 arata rezultate similare. Pe iPhone 5 fotografiile sunt mult mai detaliate cu reproducerea culorilor mai realista. Isi joaca rolul softul perfect calibrat. Oppo Find 5, in ciuda faptului ca are senzor similar cu cel al Xperia Z, demonstreaza reproducerea cea mai rea a culorilor si abundenta de lumina in fotografii.

Cu fotografierea pe timp de noapte s-a descurcat cel mai bine Xperia Z, dispozitivul foloseste o valoare ISO ridicata, obtinind o imagine clara, cu o buna reproducere a culorilor. Algoritmul software-ului asigura reducerea zgomotului digital.

La fotografierea impotriva soarelui, Xperia Z este din nou cel mai bun.

Rezultatele testelor SonyViet.vn nu pot fi considerate finale, in versiunea finala a Xperia Z producatorul ar putea imbunatati calitatea fotografierei, imbunatatind softul. Dar si cu configurarile sale actuale, camera foto a noului smartphone de top Sony demonstreaza rezultate bune in orice conditii de fotografiere. Chiar si incepatorii vor putea obtine cu ajutorul acestuia imagini destul de bune.

3 COMENTARII

    • oppo este unul din cele mai performante smatphon-uri la moment, facut de chinezi, iar referitor la camere, sony sunt cei mai buni, plus ei vind camerele lor pentru aproape toti producatorii de telefoane!!!

      • Oppo nu au decit citeva modele, in comparatie cu zte si huawei ei inca mai au de lucrat, ceia ce tine de sony termenul de cel mai bun e foarte relativ in camere mobile, da sunt foarte bune dar si reputatia camerelor Carl Zeiss de la nokia tot e la un nivel inalt.
        Personal nu vad logica lui oppo in comparatia data sa fi fost lumia 920 da era o comparatie pe masura.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.