IMG_20160313_133422

Fiecare dintre noi, adesea, caută minute în șir unele obiecte pierdute, ascunse printre alte lucruri, sau pur și simplu uitate într-un anumit loc. Fie că nu găsiți smartphone-ul, cheia de la mașină, geanta, portofelul sau chiar animalul de companie, în ajutor vă poate veni Chipolo – un dispozitiv mic care poate fi atașat la orice obiect, pe care nu-l doriți să-l pierdeți sau să-l uitați.

În urma unei campanii de colectare de fonduri, inițiate în anul 2013 pe Kickstarter, echipa Chipolo din Slovenia a reușit să-și atingă scopul de a lansa un produs inteligent pe piață şi astăzi vă vom face cunoștință cu creația lor.

c4

Setul brelocului include însuși dispozitivul inteligent, un ghid mic, un inel și o baterie suplimentară, de care vă veți aminti peste 6-7 luni de la începutul utilizării.

13_luggage_wide

green_chipolo_laptop_1900

09_wallet_wide

Atașat de obiect, brelocul se conectează la smartphone prin intermediul unei conexiuni Bluetooth 4.0. Cu ajutorul unei aplicații speciale, acesta afișează locația obiectului, temperatura mediului în care se află și chiar localizarea dispozitivului pe hartă. În cazul în care sunteți sigur că obiectul căutat se află în aceeași odaie, este suficient să activați semnalul sonor pe Chipolo.

c6

Cum activăm brelocul? În primul rind trebuie să conectăm Bluetooth-ul pe smartphone, apoi descărcam aplicația gratuită Chipolo pentru Android, de pe acest link (aplicația este disponibilă și pentru iOS, și Windows Phone). Deschidem aplicația și cream un cont pe chipolo.net (direct din aplicație), sau puteți utiliza contul Facebook sau Google pentru localizare (acesta este necesar pentru a vedea de pe calculator care este starea brelocului și pentru a vedea localizarea sa pe hartă).

Screenshot_2016-03-08-11-02-41

După crearea contului și logarea în aplicație se propune adăugarea dispozitivului. Plasăm brelocul în apropierea smartphone-ului și apăsam pe butonul „+”. Peste câteva secunde de căutare, se propune să dăm un nume gadgetului. De exemplu: în cazul în care Chipolo va fi atașat la cheie, atunci îi puteți numi „Cheia de la casă”. În rezultat pe ecran se afișează un mesaj care vă anunță că „împrietenirea” dispozitivelor a avut loc cu succes.

Screenshot_2016-03-08-11-03-11 Screenshot_2016-03-08-11-11-34 Screenshot_2016-03-08-11-23-12 Screenshot_2016-03-08-11-23-26

Din acest moment, odată ce vă veți îndepărta de obiectul cu un Chipolo agățat, în aplicație se va afișa distanța până la obiect. Apăsați pe butonul mare cu un desen în formă de clopoțel și Chipolo va reda un sunet, pentru a găsi mai ușor obiectul necesar, sau animalul de companie ascuns. Aplicația afișează și temperatura mediului înconjurător a brelocului, iar în cazul în care aceasta nu corespunde realității, există opțiunea de calibrare a senzorului de temperatură. Atunci când aveți mai multe obiecte cu Chipolo, puteți cu un singur clic să comutați între ele.

Screenshot_2016-03-08-14-24-17 Screenshot_2016-03-08-14-24-11

În secțiunea „Setări” aveți posibilitatea de a activa sau a dezactiva sunetul redat de Chipolo, de a deconecta notificările, precum și de a schimba denumirea obiectului.

Screenshot_2016-03-13-12-47-17

Odată ce Chipolo dispare din raza de acțiune, acesta vă informează cu un semnal sonor și cu o notificare pe smartphone. Între timp, în aplicație se afișează ultima locație pe hartă a dispozitivului. În cazul în care nu găsiți smartphone-ul, dar aveți în mână brelocul Chipolo, atunci, la o agitare a acestuia, smartphone-ul va reda un semnal sonor și astfel îl veți găsi rapid.

Screenshot_2016-03-13-12-48-22 Screenshot_2016-03-13-12-48-32

În aplicație există și funcția „Take selfie”. Alegând opțiunea dată și agitând gadgetul, smartphone-ul va face o fotografie cu camera frontală.

14_selfie_wide

Pe lângă aceasta, exista posibilitatea de a partaja micul gadget cu un alt utilizator, indicând e-mail acestuia, unde va primi un mesaj de acceptare. Apoi persoana dată va putea vedea localizarea pe hartă a dispozitivului partajat de dumneavoastră.

Apropo, în cazul în care brelocul inteligent a fost pierdut sau furat, acesta nu va putea fi conectat la un alt dispozitiv. Detașarea poate avea loc numai dacă brelocul se afla în aria de acoperire a smartphone-ului și dacă din aplicație se face „Remove Chipolo”.

chipolo-colors

Brelocul Chipolo provocă cele mai pozitive impresii. Acesta nu este un simplu breloc care reacționează la o șuierătură, dar este cu adevarat un dispozitiv inteligent conceput pentru a combate una dintre principalele probleme ale vieții moderne – pierderea obiectelor de valoare. Chipolo este disponibil în nouă culori și poate fi procurat de pe site-ul oficial al producătorului. Prețul dispozitivului este de 24.99 euro, dar la procurarea setului „DUET” și utilizarea codului de cupon „NOTHINGISLOST” veți primi o reducere de 20%.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns