Chipolo Plus

Au trecut șapte luni de la publicarea review-ului despre brelocul inteligent Chipolo, pe care l-am utilizat activ până de curând. Acesta a lăsat impresii pozitive și practic am fost convins de utilitatea acestui tip de dispozitive.

Astăzi va voi împărtăși părerea despre noua versiune a bluetooth tracker-ului lansat de compania slovenă – Chipolo Plus, care după cum și era de așteptat reprezintă o versiune îmbunătățită a modelului precedent.

Chipolo Plus

Chipolo Plus

Chipolo Plus

Chipolo Plus

La exterior reprezentantul Internet of Things (IoT) – Chipolo Plus – diferă puțin față de modelul precedent. Gadgetul este disponibil în 7 culori și are dimensiuni un pic mai mari faţă de primul model, însă vine cu câteva actualizări importante în interior.

Chipolo Plus

Chipolo Plus

Prima schimbare care m-a bucurat este faptul ca bateria este integrată, neînlocuibilă. Dacă în versiunea precedentă era necesar cam odată la 4 luni să înlocuiesc bateria, atunci în noul model am fost lipsit de aceasta grijă, deoarece, potrivit producătorului, autonomia este de 12 luni. După această perioadă, utilizatorul primește o notificare prin e-mail și în aplicație, cu o ofertă de înlocuire a gadgetului pe unul nou, la un preț de 50% față de cel inițial (aproximativ 12 euro). În plus, datorită faptului că bateria este integrată, dispozitivul a primit o carcasă rezistentă la umezeală (IP5).

Chipolo Plus

Un alt avantaj este modul de activare a alarmei pe smartphone cu ajutorul brelocului inteligent. De data aceasta dispozitivul nu mai trebuie agitat pentru activarea alarmei, cea ce adesea nu funcționa atât de perfect cum ți-ai fi dorit. Acum la o dublă apăsare a Chipolo Plus smartphone-ul va emite sunete chiar dacă este cu modul silențios inclus.

În cazul în care Chipolo Plus și smartphone-ul nu mai sunt văzute reciproc, ambele dispozitive vor reda un sunet care semnalizează faptul ca acestea nu se află în raza de acțiune, astfel veți putea reacționa rapid la pierderea sau furtul smartphone-ului, sau a obiectului la care este atașat brelocul.

Chipolo Plus

Aplicația Chipolo este în continuare disponibilă pe iOS și Android, iar la logarea pe site-ul chipolo.net veți putea vedea locația pe hartă a bluetooth tracker-ului.

Chipolo Plus

Conectarea gadgetului la smartphone nu diferă cu mult de modelul precedent. După activarea modului bluetooth pe smartphone, sau pe tabletă și crearea contului Chipolo, alegem din meniul aplicației opțiunea „Add Chipolo”. Este suficientă o singură apăsare, după care sunetul emis de dispozitiv va da de știre că conectarea a avut loc cu succes.

Chipolo Plus  Chipolo Plus Chipolo Plus Chipolo Plus

 La fel a rămas prezentă și funcția „Take selfie”. Alegând opțiunea dată, la o dubla apăsare, smartphone-ul va face o fotografie atât cu camera frontală cît și cea principală.

În cazul în care brelocul inteligent a fost pierdut sau furat, ca și în cazul modelului precedent, acesta nu va putea fi conectat la un alt dispozitiv. Detașarea poate avea loc numai dacă brelocul se află în aria de acoperire a smartphone-ului și dacă din aplicație se face „Remove Chipolo”.

img_1610

Drept concluzie, vreau să confirm că noul model Chipolo a devenit și mai comod în utilizare, cu ajutorul bateriei integrate, carcasei rezistente la umezeală și a modului de interacționare cu smartphone-ul. Fără îndoiala Chipolo Plus este un nou pas important, a echipei din Slovenia, în lupta cu pierderea obiectelor personale.

Chipolo Plus poate fi comandat de pe magazinul online al companiei shop.chipolo.net, la un preț de 24,99 euro (livrarea este inclusă). Pentru un set din 4 bluetooth trackere, sau mai multe, la moment există o promoție cu un preț de 14 euro per unitate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.