Compania TCL a prezentat oficial un nou smartphone sub marca BlackBerry. Specificațiile distinctive ale lui BlackBerry Motion, cunoscut anterior cu numele de cod Krypton, este ecranul touchscreen și carcasa impermeabilă. Anunțul a avut loc în cadrul conferinței Gulf Information Technology Expo (GITEX) din Dubai.

BlackBerry Motion nu are o tastatură fizică QWERTY, care era tipică pentru brandul canadian. În schimb, acesta utilizează un ecran anti-scratch de clasă premium de 5,5 inch, cu rezoluție de 1920×1080 pixeli (Full HD). Carcasa este rezistentă la praf și apă (standardul IP67). Smarphone-ul poate fi scufundat în apă la o adâncime de 1 metru pentru cel mult 30 de minute. Trebuie remarcat faptul că BlackBerry Motion este primul dispozitiv din serie cu protecție împotriva apei.

Specificațiile tehnice ale lui BlackBerry Motion sunt similare cu modelul anterior – KEYone. Aici este utilizat același Qualcomm Snapdragon 625, 4 GB de RAM, 32 GB memorie internă, cameră principală de 12 megapixeli cu diafragma f/2.0 și una frontală de 8 megapixeli. Capacitatea bateriei este de 4 000 mAh, cu suport pentru încărcarea rapida Quick Charge 3.0 (încărcare de 50% în 40 de minute).

Noul BlackBerry Motion are preinstalat sistemul de operare Android 7.1 Nougat cu funcțiile Locker Mode și Convenience Key. Actualizarea la Android 8.0 Oreo va fi disponibilă în 2018.

Startul vânzărilor în Dubai va avea loc la sfârșitul acestei luni, data exactă nu a fost anunțată. BlackBerry Motion va fi vândut la un preț de 460 dolari.

Lasă un răspuns