În ajunul expoziției MWC 2017, compania TCL Communication a prezentat oficial smartphone-ul BlackBerry KEYone cu tastatura QWERTY, cunoscut anterior cu numele de cod Mercury, prototipul căruia a fost demonstrat în cadrul CES 2017.

BlackBerry KEYone rulează Android 7.1 Nougat și este echipat cu un ecran IPS de 4.5 inch, cu rezoluție Full HD (1620×1080 pixeli, 434 PPI). Carcasa smartphone-ului este realizată din aluminiu anodizat, iar panoul din spate este din plastic. Camera principală este de 12 megapixeli, cu senzor Sony IMX378, iar cea frontală are o rezoluție de 8 megapixeli.

BlackBerry KEYone folosește un CPU Qualcomm Snapdragon 625 cu opt nuclee și GPU Adreno 506. Memoria RAM este de 3 GB, iar acea pentru stocare – de 32 GB, există și slot pentru carduri de memorie de până la 2 TB. Capacitatea bateriei este de 3505 mAh. Pentru a încărca smartphone-ul până la 50% va fi nevoie de doar 36 minute – dispozitivul suportă tehnologia de încărcarea rapidă Quick Charge 3.0. Dimensiunile gadgetului sunt de 49,3×72,5×9,4 mm, iar greutatea – 180 g.

Ca și în cazul oricărui smartphone BlackBerry, tastatura QWERTY a lui KEYone oferă diferite combinații de taste pentru tastarea rapidă, precum și pentru administrarea dispozitivului. Tastatura inteligentă reacționează nu numai la presare, dar și la atingeri și gesturi.

Smartphone-ul va fi livrat cu aplicații preinstalate DTEK, care vor oferi un nivel înalt de confidențialitate, precum și vor urmări accesul aplicațiilor la cameră, microfon, locație și informațiile cu caracter personal.

BlackBerry KEYone va apărea în vânzare în luna aprilie și va costa 549 de dolari în SUA, și 599 de euro în Europa.

Lasă un răspuns