In unele tari, in care incep oficial vinzarile smartphone-ului iPhone 5, a aparut posibilitatea sa angajezi o persoana care va sta in rind in locul cumparatorului. In SUA si Australia acest serviciu costa aproximativ 40 de dolari pentru o zi, dar pentru un loc mai aproape de intrarea in magazin va trebui sa platesti 1.000 de dolari.

E de remarcat faptul ca printre aceste persoane sunt si „profesionisti”, de exemplu Parkers Steve. In anul trecut, el a cistigat 950 de dolari, stind in rind in locul clientului ce dorea sa-si cumpere noul iPad, scrie The Australian. „Eu am LG si nu ma intereseaza absolut deloc iPhone-ul, eu sunt multumit de Android„, a spus el.

O situatie similară exista in New York si in Londra. Potrivit  The Register, in capitala britanica printre cei care traiesc in aceste zile in rindurile din fata magazinului Apple, sunt o multime de oameni fara loc de munca si cei care doresc sa devina celebri, ajungind in obiectivele camerelor jurnalistilor.

Aici ca si in Australia, există „veterani” ce au stat nu odata in rind in fata magazinelor pentru procurarea produselor Apple. Printre acestea este si Zohab Ali, un reprezentant al unei organizatii de caritate care ajuta persoanele ce sufera de autist. El ocupa locul 3 si 4 in una din cozile create. Ali a declarat ca achizitionarea iPhone 5 este dictata de prezenta in noua versiune iOS a functiei Guided Access, care limiteaza functionalitatile unui smartphone, blocind accesul la careva functii si care permite folosirea lor de catre persoane care sufera de deficit de atentie, a spus tinarul.

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.