ARMPrimele calculatoare cu platforma ARM de la Qualcomm au ajuns deja la jurnaliști. Aceștia au publicat o mulțime de comentarii negative. Ei s-au plâns de funcționarea foarte lentă a browserului, de probleme legate de schimbarea animației între taburi, de funcționarea instabilă a aplicațiilor pe 32 de biți, etc.

Qualcomm, însă, a decis să nu piardă timp și a lansat trei videoclipuri care demonstrează principalele avantaje ale laptopurilor cu Snapdragon 835 și Windows 10. În primul clip putem vedea cum laptopul cu sistemul ARM concurează cu unul obișnuit. Dispozitivul cu Snapdragon câștigă în cursa dată, oferind o autonomie de aproape 22 de ore. Bateria laptopului obișnuit a ținut doar 13 ore.

În al doilea clip este demonstrată pornirea instantanee a dispozitivului din regimul de așteptare. Laptopul cu procesor Qualcomm a pornit într-adevăr instantaneu, iar concurentul a avut nevoie de mai mult timp.

Ultimul videoclip ne arată căldura emanată de procesor. Un PC tipic este foarte cald în timpul funcționării active, ceea ce înseamnă că, pe lângă disconfortul utilizatorului, scade considerabil performanța. La sistemul ARM încălzirea este considerabil mai mică, astfel încât nu se observă nici scăderea performanței.

Totul arată bine, însă, Qualcomm nu va putea convinge utilizatorii dacă nu vor fi înlăturate problemele cu unele browsere și software, și nu va fi asigurată funcționarea stabilă a OS-ului pe această platformă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.