Apple Watch

Contrar ipotezelor a mai multor analiști, compania a prezentat și primul său ceas inteligent – Apple Watch. Spre deosebire de iPhone 6 și iPhone 6 Plus, compania a reușit să păstreze secrete informațiile despre acest dispozitiv, pînă la 9 septembrie.

Apple Watch 2

Apple Watch 3

Apple Watch are o carcasă din metal și un ecran protejat de sticlă de safir. Pe partea laterală gadgetul are o roată, cu ajutorul căreia poți naviga prin meniu. Vor fi disponibile mai multe variante de culori, în plus, producătorul a pregătit șase versiuni de curele.

w2

w3

Pentru un control comod, ceasul a fost „invățat” să deosebească atingerile de apăsări. În ceas au fost integrate aproape toate aplicațiile familiare proprietarilor de iPhone. Există o galerie foto, calendar, player musical, client de email, iMessage, hărți și o carte de contacte. Pe lingă acestea, în Apple Watch au fost integrate unele widgeturi și asistentul vocal Siri.

w4

w10

Ceasul dispune de accelerometru, un senzor de măsurare a ritmului cardiac și cip NFC. Apple Watch va lua informația GPS de la iPhone. Pe lîngă modelele de telefoane demonstrate astăzi, a fost anunțat suportul pentru iPhone 5, 5C și 5S. Dispozitivul este protejat de apă și poate funcționa ca un antrenor personal de fitness. Acesoriul poate monitoriza distanța parcursă și calcula caloriile arse. Informațiile detaliate despre activitatea utilizatorului vor fi afișate pe smartphone.

w11

Ceasul, precum și cele două modele de iPhone anunțate, are un cip NFC și poate utiliza serviciul de plată Apple Pay. Încărcarea se va face printr-un conector magnetic, precum MagSafe. Curelele, de asemenea, se țin cu magneți.

w13

Tim Cook nu a spus nimic despre caracteristicile tehnice ale ceasului. Nu este cunoscut nici volumul de memorie, nici productivitatea procesorului sau autonomia ceasului. Vînzările sunt planificate pentru începutul anului 2015. Va fi posibil de cumpărat un Apple Watch de dimensiuni obișnuite sau puțin mai mare.

Probabil că Apple nu s-a decis nici cu lista exactă a țărilor în care acesta va apărea. Este cunoscut doar că prețul va fi de cel puțin de 349 de dolari.

Cu iPhone 6 și iPhone 6 Plus situația este altfel. Precomanda pentru noile smartphone-uri va fi disponibilă începînd cu 12 septembrie. Acestea vor apărea în vînzare peste o săptămînă în următoarele țări: SUA, Canada, Marea Britanie, Franța, Germania, Australia, Singapore, Japonia și Hong Kong.

În Statele Unite, la încheierea unui contract, iPhone 6 cu 16 GB de memorie va costa 199 de dolari, cu 64 GB – 299 de dolari, cu 128 GB – 399 de dolari. Modelul 6 Plus, în configurații similare, va costa cu 100 de dolari mai scump.

Desigur, ambele dispozitive rualează iOS 8. Deținătorii de modele anterioare iPhone vor putea actualiza platforma cu două zile înainte de lansarea oficială a iPhone 6 și iPhone 6 Plus.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.