Apple pregăteşte pentru luna septembrie lansarea unui nou iPhone, care va avea un procesor mai puternic şi o cameră foto/video mai avansată, au declarat pentru Bloomberg două surse apropiate situaţiei.

Telefonul va fi echipat cu procesorul A5  şi cu o cameră de 8 megapixeli, faţă de cea de 5 megapixeli de pe iPhone 4, au afirmat persoanele citate.

Apple testează de asemenea o nouă versiune a tabletei iPad, care se laudă cu un ecran de rezoluţie mai mare, a arătat una dintre surse.

IPhone-ul este cel mai bine vândut produs al Apple, generând jumătate din venituri trimestrul trecut.

Un chip mai rapid va permite procesarea mai accelerată a datelor şi va consolida poziţia iPhone pe piaţă în raport cu smartphone-urile rivale lansate de companii precum Samsung şi HTC pe platforma software Android a Google.

Noul telefon Apple va rula sistemul de operare iOS 5 prezentat recent de companie la o conferinţă cu dezvoltatorii de software. Sistemul are funcţii îmbunătăţite de mesagerie şi photo-sharing şi poate rula pe toate gadget-urile mobile ale Apple, a spus una dintre surse. Până la sfârşitul anului trecut, iPhone-urile, iPad-urile şi iPod Touch foloseau versiuni uşor diferite ale iOS.

Reprezentanţii Apple au refuzat să comenteze informaţiile.

Compania a amânat prezentarea celui de-al cincilea iPhone pentru a coincide cu lansarea iOS 5, au afirmat sursele citate.

Apple este aproape de finalizarea unei versiuni mai ieftine şi mai mici a iPhone, destinată consumatorilor din ţările emergente, au adăugat sursele. Acest gadget ar urma să folosească chip-uri şi ecrane de calitate apropiată actualului iPhone 4.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.