Potrivit analistilor Citigroup, compania Apple a ales un nou furnizor al viitoarelor procesoare quad-core pentru dispozitivele mobile si chiar pentru computerele MacBook. Producatorul taiwanez TSMC va inlocui compania Samsung, care in acelasi timp se judeca cu Apple si-i furnizeaza componente.

O sursa apropiata situatiei a declarat ca relatia dintre Apple si Samsung a ajuns la un punct in care cooperarea devine din ce in ce mai neprofitabila si dificila pentru ambele parti, scrie Gizmodo.

Dupa cum scrie MacRumors, procesoarele TSMC vor fi realizate dupa tehnologia de 20 nanometri, care ofera un consum mai mic de energie si viteze mai mari de procesare, in comparatie cu cele de 28 nanometri.

Se presupune ca primele dispozitive cu noile procesoare vor fi tabletele iPad din a cincea generatie, care vor aparea pe piata la inceputul anului 2014.

1 COMENTARIU

  1. Acesteas bune stiri, e bine cind se ciocnesc citeva companii care vor sa concureze real pe piata cu noi tehnologii si nu conservatismul de pina acum, sa nu fost aceste companii inca multi ani mai lucram pe procesoare vechi si ieftine. dar cu cit mai multa concurenta ci atit mai bune din punct de vedere tehnic o sa avem dispozitivele cu preturi cit de cit rezonabile pentru ca nu pot sa afirm cas ieftine.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.