Producătorul Apple a lansat miercuri noua generaţie a modelului MacBook Air, care are un design nou, diferit de modelele precedente. Noul notebook se diferenţiază faţă de celelalte modele prin greutatea sa, care nu depăşeşte un kilogram, a anunţat Apple.

Remarcam din start si procesorul Intel Core2Duo care lucreaza alaturi de o placa grafica Nvidia GeForce 320M. Iar ca noutate absoluta pentru un produs marca Apple, trebuie scos in evidenta faptul ca de data aceasta exista cititor de carduri SD si un port suplimentar USB.

Noul MacBook Air nu are hard-disk, ci se bazeaza pe o memorie SSD care seamana cu un card de memorie RAM. Device-ul porneste instant pentru ca Air functioneaza cu o memorie flash, al carei timp de bootare este apropiat de zero.

Laptopul este dotat cu o camera video FaceTime – asadar nu una iSight ca la precedentele modele, si cu o tastatura intreaga si un trackpad multitactil.

Modelul de 11 inci are un ecran cu o rezolutie de 1366×768, in timp ce fratele sau, de 13 inci, afiseaza 1440×900 pixeli. Impresionanta este si greutatea lor: cantaresc doar 1,06 Kg, respectiv 1,32 Kg.

Autonomia bateriei este o poveste la fel de interesanta: modelul cel mare, de 13 inci, sta 7 ore aprins, dupa o incarcare, si o luna intreaga in standby. Cel de 11 inci rezista “doar” 5 ore. Bateriile pot fi reincarcate de 1.000 de ori si pot fi schimbate pentru 129 de dolari.

Modelul mai mic costa 1.000 de dolari si are un procesor de 1,4GHz Core2Duo si 64GB capacitate de stocare; in timp de modelul de 13 inci, cu un procesor de 1,86GHz si 128GB de memorie, are un pret de 1.300 de dolari. Ambele au 2GB de memorie RAM, dar suporta si 4 GB, pentru cei care vor sa dea cativa dolari in plus.

Niciunul dintre noile produse Apple nu are unitate optica, DVD, CD, sau BluRay, dar exista optiunea sa share-uiesti o astfel de unitate de la un alt Mac aflat prin preajma.

Aproape 50 de milioane de oameni din toata lumea folosesc un Mac.

2 COMENTARII

  1. […] Apple a lansat pe piaţă cele mai subţiri notebook-uri Thu Oct 21, 2010 17:03 pm Producătorul Apple a lansat miercuri noua generaţie a modelului MacBook Air, care are un design nou, diferit de modelele precedente. Noul notebook se diferenţiază faţă de celelalte modele prin greutatea sa, care nu depăşeşte un kilogram, a anunţat Apple. Remarcam din start si procesorul Intel Core2Duo care lucreaza alaturi de o placa grafica Nvidia GeForce […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.