345634534

Astăzi, proprietarii de dispozitive Android, în caz de pierdere sau furt al gadgetului, pot utiliza serviciul „Android Device Manager”, de la Google, care vă permite să urmăriți locația dispozitivului, să-l blocați, să ștergeți toate datele sau să-l apelați.

În acest caz, însă, hoțul sau persoana care a găsit dispozitivul pot să-i schimbe firmware-ul și să-l utilizeze în continuare, sau să-l vândă. Consorțiul Android Open Source Project a decis să se ocupe mai activ cu această problemă și a adăugat funcția de transformare a dispozitivului într-o „cărămidă”, anunță AndroidAuthority.

Noua functie AOSP le va permite producătorilor să definească partițiile de sistem care vor fi eliminate complet, cu posibilitatea de blocare completa atunci când se încearcă resetarea la setările din fabrică, ceea ce face dispozitivul inutilizabil. Ar trebui remarcat faptul că această funcție este utilă numai în cazul în care utilizatorul știe sigur că el nu va putea să-și redobândească smartphone-ul sau tableta pierdută.

La moment nu se știe dacă Google planifică să implementeze această funcție în viitoarele versiuni de Android.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.