Compania a anunţat că pentru fiecare 100 de cărţi tipărite vindute, au fost vindute 105 cărţi electronice.
In prima parte a anului 2011, Amazon a vindut de trei ori mai multe cărţi electronice ca în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Amazon a început să vindă cărţi tipărite în iulie 1995. Doisprezece ani mai tirziu, în noiembrie 2007, Amazon a lansat Kindle, cititorul de cărţi electronice.
În iulie 2010, Amazon a vindut mai multe cărţi electronice decât cărţi ediţie cartonată, iar şase luni mai tirziu cărţile electronice de pe Kindle se vindeau mai bine şi decit cărţile normale, cu coperţi de hirtie, cel mai popular format de carte vindut de Amazon.
Astăzi, la mai puţin de patru ani de cind Amazon a introdus Kindle, portalul vinde mai multe cărţi electornice decit toate cărţile tipărite la un loc, ediţii copertate şi ediţii normale.
“Nu ne-am imaginat că se va întâmpla atât de repede – vindem cărţi tipărite de 15 ani şi cărţi Kindle de patru ani”, a declarat Jeff Bezos, fondatorul şi directorul executiv al Amazon.com.
Magazinul Kindle are în prezent peste 950.000 de cărţi, inclusiv noi ediţii şi 109 din 111 titluri din categoria New York Times Best Sellers.
Peste 790.000 de cărţi costă mai puţin de 9,99 dolari. Amazon oferă milioane de titluri în mod gratuit, fără copywright.
Peste 175.000 de cărţi au fost adăugate în magazinul online Kindle în ultimele cinci luni.
Toate cărţile Kindle sunt cumpărate pe sistemul „cumperi o dată, citeşti de oriunde”.
Cărţile Kindle pot fi citite de pe o varietate de dispozitive, incluzind iPad, iPod touch, iPhone, Mac, PC, BlackBerrry, Windows Phone, Android.
Amazon.com este o companie în topul Forbes 500, cu sediul în Seatle, Statele Unite. Portalul a fost lansat în iulie 1995.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.