Advanced Color ePaper

Compania E Ink, la expoziția SID (Society for Information Display) Display Week, care are loc la San Francisco (California, SUA), în perioada 24-26 mai, a prezentat Advanced Color ePaper (ACeP), anunță Businesswire.com.

Acestea sunt ecrane colorate bazate pe hârtia electronică. Se afirmă că ACeP este primul display electroforetic care poate afișa toate culorile, la fiecare punct de matrice, fără utilizarea filtrelor de culoare (CFA).

Noua tehnologie permite afișarea a opt culori de bază și a 32 de mii de nuanțe, folosind numai pigmenți de culoare. Cu toate acestea, la etapa actuală ecranele ACeP nu se potrivesc pentru afișarea animațiilor și mai ales video, deoarece actualizarea imaginii durează două secunde.

Advanced Color ePaper 2

La început tehnologia ACeP se propune a fi utilizată în panourile publicitare. Compania E Ink a demonstrat deja un panou de 20 inch, cu o rezoluție de 2500×1600 pixeli și o densitate a pixelilor de 150 PPI. Precum și ecranele monocrom tradiționale, display-urile ACeP au un consum redus de energie și sunt perfect lizibile în lumina soarelui.

Se așteaptă că pe piață noul tip de panouri vor apărea în termen de doi ani.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.