Primul incarcator universal pentru telefoanele mobile, care va fi compatibil cu o gama larga de dispozitive gratie unui conector micro-USB, a fost prezentat, marti, la Bruxelles, de catre Digital Europe.

Paisprezece producatori de telefoane mobile, printre care Nokia, Apple, Samsung, RIM, SonyEricsson si Motorola, au semnat un acord prin care se prevede ca smartphone-lor sunt compatibile cu noul incarcator, scrie RTL Info.

Sprijinita de Comisia Europeana, initiativa isi propune sa faca viata mai usoara pentru utilizatorii telefoanelor mobile, dar, de asemenea, se doreste si reducerea cantitatii de deseuri electronice.

Smartphone-urile care vor fi vandute incepand de saptamana viitoare vor avea printre dotari un conector micro-USB, compatibil cu incarcatorul universal. Incarcatorul in sine ar putea sa nu fie vandut cu aparatul, asta fiind in functie de ofertele companiilor de telefonie.

„Se spune adesea ca CE este prea departe de cetateni. Este clar ca astazi este aproape de preocuparile lor”, a declarat Comisarul pentru Industrie, Antonio Tajani, in timpul prezentarii.Incarcatorul universal pentru telefoanele mobile este, opinia sa, „un prim pas” pentru noua tehnoligie. „Ar fi grozav sa avem un singur incarcator pentru toate dispozitivele electronice”, a mai spus el, sustinand ca isi doreste un incarcator unic pentru telefoane, mp3 playere si camere foto.

ziare.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.