JK Shin, președintele diviziei de telefonie a Samsung, a prezentat la CES 2011 noul Infuse 4GDeşi sunt contradicţii pe tehnologia 4G, mai mulţi producători de telefoane mobile s-au lăudat în Las Vegas că gadgeturile lor au mult-râvnita caracteristică.

A fi sau a nu fi? – aceasta este întrebarea… când vine vorba de telefoanele cu tehnologie 4G. La CES 2011 deja au apărut mari producători care spun că aparatele lor au 4G, deşi părerile sunt împărţite.

Unul dintre aceste telefoane este Samsung Infuse 4G. Numele vorbeşte de la sine. Acesta are încorporată tehnologia HSPA +, considerată de unii 4G, în timp ce alţii spun că, de fapt, este pe aproape de adevărata tehnologie 4G. Legat de Samsung Infuse 4G, nici bine nu ne obişnuiserăm cu ecranul Super Amoled că Samsung a venit pe noul gadget cu Super Amoled Plus. Mai mult, acesta are un ecran de 4,5 inchi.

În spate „duce” o cameră foto de 8 megapixeli în timp ce în faţă lucrează cu una mult mai micuţă, de 1,3 megapixeli. La capitolul procesor Samsung Infuse se laudă cu un Hummingbird de 1,2 GHz.

Sistemul de operare pe care-l are este un Android 2.2, deşi experţii spun că ar fi fost un mare plus dacă la lansare gadgetul rula cu Gingerbread, în loc de Froyo. Oficialii companiei au catalogat telefonul ca fiind un Samsung din categoria „Galaxy S”.

Atrix 4, de la Motorola

Acesta este gadgetul pe care Motorola îl scoate în faţă la Consumer Electronics Show din Las Vegas. Pe bună dreptate, gadgetul are cu ce să se laude când vine vorba de specificaţii. Unii IT-işti l-au catalogat ca fiind unul dintre cele mai puternice telefoane aflate pe piaţă în prezent.

Procesorul său, un NvidiaTegra 2 dualcore de 1GHz a făcut o bună impresie la prezentare. Nici cu capacitatea sa de stocare nu este de glumit. Are 16 GB memorie internă şi poate fi extinsă până la 48 GB printr-un slot de card microSD. Display-ul are 4 inchi mărime şi rezoluţie în format qHD.

Ca sistem de operare acesta are Android 2.2, dar este de aşteptat ca în viitorul apropiat să fie upgradat la 2.3. Va avea ca interfaţa Motorola, Motoblur. La acesta se poate ataşa şi o tastatură full-qwerty, un ecran şi are şi porturi pentru „a-ţi construi propriul laptop”. Browserul său suportă destul de uşor Flash 10.1.

Pe lângă aceste telefoane mai este aşteptat şi Inspire HTC 4G.

„Xperia arc” trimite săgeţi concurenţei

Sony Ericsson şi-a făcut debutul la CES 2011 cu „Xperia arc”. Gadgetul are ca sistem de operare Android 2.3, dar şi un ecran multi-touch de 4,2 inchi. În plus, aparatul are şi o cameră foto de 8,1 megapixeli însoţită de o funcţie de filmare HD.

O altă calitate a acestuia este greutatea, doar 117 grame.

„Am început în forţă anul 2011, prin lansarea celui mai performant telefon Xperia care există în acest moment pe piaţă.”

BERT NORDBERG, preşedinte Sony Ericsson

sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.