ZTEPreședintele Statelor Unite, Donald Trump, pe pagina sa de pe Twitter, a anunțat că împreună cu președintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, caută modalități de rezolvare a situației cu compania chineză ZTE, care și-a suspendat activitățile operaționale.

Reamintim că  ZTE a înghețat producția și vânzarea de smartphne-uri după interdicția guvernului SUA de a exporta orice produse, legate de tehnologiile americane, timp de șapte ani. Departamentul de Comerț al SUA i-a acuzat pe cei de la ZTE de încălcarea sancțiunilor SUA împotriva Iranului și a Coreei de Nord, precum și de declarații false. Inițial ZTE a declarat că are suficiente resurse pentru a rămâne pe val o vreme, dar apoi a decis să-și înceteze activitățile.

În luna ianuarie a acestui an, senatorul statului Texas, Mike Conaway, a prezentat o lege care interzice ca instituțiile guvernamentale americane să utilizeze smartphone-urile și echipamentele de la ZTE, precum și a altor companii de telecomunicații chinezești, inclusiv Huawei. Propunerea a fost susținută de șeful Comisiei Federale de Comunicații a SUA. Mai târziu, Departamentul Apărării din SUA s-a alăturat persecuției producătorilor chinezi, interzicând bazelor militare americane să cumpere smartphone-uri Huawei și ZTE.

ZTE are probleme și în Europa. În special, Centrul național de securitate cibernetică al Marii Britanii a început să testeze companiile chinezești, publicând recomandări privind utilizarea produselor lor. Atât în ​​SUA, cât și în Regatul Unit, autoritățile se tem că acestea pot reprezenta o amenințare la adresa securității naționale.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.