YouTube MusicYouTube a anunțat lansarea unui nou serviciu muzical – YouTube Music, care va înlocui, în cele din urmă, Google Play Music. Acesta va începe să funcționeze din 22 mai, în SUA, Australia, Noua Zeelandă, Mexic și Coreea de Sud. În următoarele săptămâni, serviciul va apărea în mai multe țări din Europa.

YouTube Music este un serviciu de streaming, orientat spre muzică. Catalogul va conține compoziții oficiale, albume, clipuri, concerte și spectacole live, precum și mii de playlist-uri, o listă uriașă de remixuri și alte conținuturi exclusive. Principala atenție, bineînțeles, va fi acordată recomandărilor personale bazate pe istoria ascultării, a timpului, a locației și a altor factori. YouTube Music va primi o nouă aplicație mobilă și un player pentru desktop.

Utilizatorii vor putea să asculte YouTube Music gratuit. Va exista și o versiune premium fără publicitate și cu posibilitatea de a asculta muzică în fundal și de a descărca melodii. Prețul abonamentului în SUA este de 9,99 dolari, pentru o luna.

În ceea ce privește Google Play Music, acesta nu va fi închis acum, dar în viitor acest lucru este inevitabil. În plus, utilizatorii care au plătit un abonament pentru Play Music, vor putea, de asemenea, să utilizeze YouTube Music Premium gratuit.

YouTube Music

După cum era de așteptat, modificările vor afecta și versiunea cu plată a serviciului YouTube Red, care va fi în curând redenumit în YouTube Premium. În plus, pe lângă beneficiile existente în formă de conținut original, abonamentele vor include noul YouTube Music, astfel prețul va crește de la 9.99 la 11.99 dolari.

YouTube va integra o nouă funcție care le va permite utilizatorilor să găsească mai ușor muzica care le place în videouri. Acum, serviciul va indica automat numele piesei, autorul, albumul și chiar editorul, în descrierea nu numai a videoclipurilor muzicale, ci și videourilor obișnuite.

Muzica va fi identificată automat prin tehnologia de recunoaștere ContentID. Funcția deja este disponibila în versiunea web a YouTube și în aplicația mobilă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.