Standardul Qi de încărcare wireless câștigă tot mai multa popularitate în fiecare an. În lumea modernă, încărcătoarele create după standardul Qi (dezvoltat de către Wireless Power Consortium) sunt instalate în locuri publice precum cafenele și aeroporturi. Conștientizând creșterea cererii față de tehnologia de încărcare fără fir a dispozitivelor mobile, Xiaomi a devenit un nou membru al consorțiului care dezvoltă standardul Qi.

Producătorul chinez a apărut pe lista membrilor Wireless Power Consortium, dar nu a făcut declarații oficiale în acest sens. Probabil Xiaomi a vrut să păstreze în secret prezența încărcării fără fir în unul dintre viitoarele smartphone-uri.

Recent, Apple a prezentat noile iPhone-uri, care sunt primele smartphone-uri ale companiei cu suport pentru tehnologia de încărcare fără fir. Pentru a oferi suport standardului Qi, producătorul a fost nevoit să renunțe la carcasa din metal în favoarea sticlei.

În 2015, Qualcomm a prezentat tehnologia de încărcare fără fir a smartphone-urilor metalice, dar aceasta încă nu a fost lansată.

Lasă un răspuns