Windows 8 oferă suport extins pentru dispozitive 3G, incluzind o colecţie extinsă de drivere şi software pentru gestionarea eficientă a conexiunii.

 Conexiunile mobile la internet, accesibile de obicei prin intermediul unui modem USB 3G, oferă viteze de transfer normale, dar cu anumite restricţii în privinţa volumului de date ce poate fi transferat în decursul unei luni. Astfel, pentru a nu risca costuri suplimentare din cauza depăşirii volumului de trafic permis de abonament, sau limitarea vitezei de conectare, este necesară utilizarea unei aplicaţii capabile să contorizeze volumul de date transferat prin conexiunea la internet. Dacă acum, driverul şi aplicaţia de control necesare pentru utilizarea unui modem 3G sunt oferite chiar de către furnizorul echipamentului de conectare la internet, în viitor aceste dispozitive ar putea fi detectate şi configurate la fel de rapid ca un banal stick USB Flash, toate componentele software necesare fiind deja incluse în sistemul de operare.

Folosirea unui utilitar standard pentru gestionarea conexiunii la internet va permite aplicaţiilor să diferenţieze mai uşor între o conexiune standard de tip broadband, şi o conexiune 3G cu volum de trafic limitat, blocind spre exemplu încărcarea imaginilor cu rezoluţie înaltă din paginile web sau accesul la servicii de tip video streaming. Mai mult decit atit, traficul de date realizat de fiecare aplicaţie în parte va putea fi urmărit din Task Manager, astfel că descoperirea şi înlăturarea aplicaţiilor care utilizează în mod excesiv conexiunea la internet este mult simplificată.

Alte îmbunătăţiri au fost aduse şi asupra modului în care Windows 8 gestionează conexiunile WiFi, reducând la mai puţin de o secundă timpul necesar pentru detectarea hotspot-urilor disponibile şi stabilirea unei conexiuni. De semeni, Windows 8 permite configurarea hotspot-urilor WiFi prin accesarea unui simplu portal de autentificare, abandonind astfel interfaţa clasică accesibilă prin intermediul browserului web.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.