win7-wallpaper-large

În luna martie, sistemului de operare Windows 7 a atins cota de 48,77%, față de 47,31% în luna februarie. În același timp, Windows 8 deține o cotă de 6,41%, cu o lună mai devreme aceasta era de 6,38%. Cota totală a Windows 8.x este 11,3% (în luna februarie – 10,68%).

S-a păstrat tendința de reducere a cotei Windows XP. Utilizatorii treptat trec la alte sisteme mai noi, însă cota acestuia este în continuare semnificativă – 27,69%, în luna martie. O lună mai devreme, cota lui era de 29,53% (-1.84%).

Reducerea cotei este cauzată în mare măsura de faptul că din luna aprilie Microsoft nu va mai oferi suport pentru Windows XP. De asemenea, scăderea cotei este un proces firesc care se datorează scăderii numărului de calculatoare vechi și de necesitatea de a utiliza un software mai modern.

Windows Vista în prezent este utilizat de 2.99% de utilizatori, dar popularitatea lui se reduce treptat. Conform Net Applications, cota sistemului de operare Linux a rămas practic neschimbată și nu depășește 1,5%.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.