r23

Fanii Winamp au lansat site-ul savewinamp.com și a început colectarea semnăturilor pentru o petiție, prin care aceștea îndeamnă compania AOL să nu inchidă popularul player media și să facă public codul sursă. 

„Cu Winamp a început istoria muzicii digitale. Scopul nostru este de a convinge Nullsoft, subdiviziunea AOL ce se ocupă de dezvoltarea playerului, să publice codul sursă a Winamp, iar sarcina de a-l transforma într-un proiect open source o luăm asupra noastră”, scriu fanii proiectului muzical.

Inițiativă de a strînge semnături pentru păstrarea Winamp îi aparține lui Peter Tsavaki, un web developer din Australia. „În cazul în care AOL va oferi acces la codul sursă al playerului, acesta va exista veșnic, ajungînd în mîinile oamenilor care îl iubesc și-l utilizează în fiecare zi”, se spune în petiție. Pînă în prezent, aceasta a fost semnată de către 19 mii de oameni.

Despre intenția AOL de a închide Winamp, care are o istorie de circa 16 de ani, a fost anunțat săptămîna trecută. „Site-ul Winamp.com și toate serviciile web aferente nu vor fi disponibile după 20 decembrie 2013. Playerul nu va mai putea fi descărcat.”, se spune în comunicatul companiei.

A doua zi după anunțul de închidere a Winamp, au aparut zvonuri precum ca AOL negociază cu Microsoft vinderea serviciului. Surse informate au subliniat faptul că împreună cu popularul proiect muzical poate fi vîndut și serviciul Shoutcast. Despre tranzacție s-ar putea anunța în această săptămînă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.