Compania Ericsson in colaborare cu T-Mobile USA, pun la cale extinderea unor porţiuni din reţeaua de broadband mobil 4G (HSPA+) a companiei, făcind posibile viteze de transfer de date de pină la 42 Mbps pentru peste 170 de milioane de oameni din SUA.

Susţinind planul agresiv de dezvoltare al T-Mobile, plan ce prevede dublarea vitezei de transfer de date susţinută de reţea pină la mijlocul lui 2011, proiectul de extindere a reţelei le va permite utilizatorilor companiei telecom să se bucure de streaming video, download de fişiere şi browsing web mai rapid.

„Vitezele superioare oferite de tehnologia de broadband mobil şi o capacitate mai mare de transfer de date sunt elemente cheie pentru a transforma viziunea unei societăţi permanent conectate, în care orice dispozitiv ce poate beneficia de pe urma unei conexiuni la Internet va avea una, în realitate”, a spus Angel Ruiz, şeful Ericsson America de Nord. „Odată cu trecerea reţelei către standardul HSPA+ şi viteze de transfer de până la 42 Mbps, Ericsson şi T-Mobil USA îşi consolidează partneriatul lor de durată.”

Avind la bază reţele HSPA existente, HSPA+ poate susţine viteze şi performanţe îmbunătăţite şi poate răspunde nevoii operatorilor de a dispune de capacitate mai mare, dar şi cerinţelor utilizatorilor finali, care îşi doresc transfer de date mai rapid. În acelaşi timp, HSPA+ le oferă operatorilor o alternativă viabilă de dezvoltare a reţelei în contextul creşterii exponenţiale a cererii externe pentru broadband mobil. Ericsson estimează că, până în 2016, numărul total de utilizatori de broadband mobil se va ridica la aproape 5 miliarde la nivel mondial.

„Datorită colaborării cu Ericsson, de acum vom putea să permitem unui număr mai mare de utilizatori să acceseze reţeaua HSPA+ de 42 Mbps”, a declarat Neville Ray, Chief Technology Officer al T-Mobile USA. „Ericsson este un partener esenţial în proiectul de extindere a reţelei noastre HSPA+, proiect care ne va ajuta să le oferim utilizatorilor viteze 4G, capacitate, fiabilitate şi securitate.”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.