Vinzarile de computere personale pe piata mondiala, in primul trimestru al anului 2013, au scazut cu 13,9 la suta. Aceste date au fost publicate de grupul de cercetare IDC. „Aceasta este cea mai mare scadere din 1994”, se declara in anuntul analistilor.

Potrivit cercetatorilor, cifrele arata in mod clar tendinta trecerei utilizatori de la calculatoare personale, la smartphone-uri si tablete.

„Cei mai importanti jucatori de pa piata, inclusiv Microsoft, nu reusesc sa regleze situația. Mai mult, unele propuneri, inclusiv noul sistem de operare Windows 8, doar au redus cererea de consum”, spun expertii. Ei sustin ca tendinta negativa va afecta nu numai Microsoft, dar si partenerii sai, ce produc calculatoare, cu sistemul de operare Windows preinstalat, Lenovo, Hewlett-Packard si altii.

Vinzarile de PC-uri Hewlett-Packard, in primul trimestru al anului 2013, au scazut cu 24 la suta fata de aceeasi perioada din 2012, DELL – 11 la suta, Apple – cu 7.5 la suta. Nu au scazut doar vinzarile companiei chineze Lenovo.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.