Compania Canonical a inceput integrarea publicitatii in distributia gratuita Linux Ubuntu. Aceasta a provocat o reactie negativa din partea utilizatorilor. Publicitatea va aparea in Ubuntu 12.10, in rezultatul cautarii pe discul local vor fi integrate oferte de la magazinul online Amazon, pe viitor se planifica cresterea numarului de parteneri.

Potrivit lui Mark Shuttleworth, fondatorul Canonical, este vorba despre o sectine adaugatoare, care va afisa si rezultate suplimentare. Omul de afaceri a declarat ca noua functie este una din prima serie de aplicatii web concepute pentru a extinde functionalitatea sistemului de operare.

Directorul tehnic Canonical, Olly Rice, considera ca integrarea cu Amazon va oferi utilizatorilor o experienta mai interesanta in lucrul cu Ubuntu, deoarece acesta nu se va limita doar cu cautatea pe propriul PS. Rice nu ascude faptul ca scopul principal al inovatiei sunt banii. Mijloacele financiare vor permite dezvoltarea proiectului, a declarat reprezentantul Canonical.

sursa: zdnet.com

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.