In urma unui studiu realizat de Universitatea Cambridge din Marea Britanie sa constatat faptul ca una din trei persoane se simte copleşita de ultimele descoperiri tehnologice.

Potrivit studiului, utilizatorii consideră noile tehnologii ca smartphone-urile şi reţelele de socializare, drept invenţii pozitive. În general, utilizatorii tineri s-au arătat entuziasmaţi de comunicarea digitală, dar au afirmat că ar prefera interacţiunea directă cu cei de aceeaşi virstă.

De cealaltă parte, cei care se simt copleşiţi de prea multă tehnologie s-au arătat nemulţumiţi şi de alte aspecte ale vieţii lor, iar cei împăcaţi cu tehnologia s-au considerat oameni în general fericiţi. Aproape 42% dintre cei intervievaţi au spus că încearcă în mod conştient să mai reducă modul în care folosesc tehnologia, în timp ce 42% dintre adulţii şi copiii chestionaţi au afirmat că încearcă să reducă şi timpul petrecut pe site-urile de socializare.

Mai mult de o treime din părinţi au afirmat că tehnologia le-a întrerupt viaţa de familie. Utilizatorii cred că este nevoie de reguli mai ferme pentru ca adulţii să ştie în permanenţă ce fac copiii lor pe internet. 58% dintre familii consideră însă tehnologia drept un lucru bun.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.