uCoz_2_ani_FacebookPe data de 14 Iulie 2011, chiar de ziua Franței, uCoz lansa versiunea popularei platforme pentru creare de website-uri, bloguri și forumuri gratuite sub domeniul .ro.

Ca o coincidență de număr, româna era cea de-a 14-a limbă a sistemului, iar compania fondată în Ucraina își propunea să ofere tuturor utilizatorilor de internet un instrument gratuit pentru realizarea unei prezențe online.

“Deoarece platforma era deosebit de utilizată în Estul Europei, mai ales în Rusia, Ucraina, Kazakhstan sau Moldova, s-a decis localizarea acesteia și în limba română.  În plus, popularitatea din rândul utilizatorilor din România era ridicată și la momentul lansării, datorită existenței sistemului uCoz în limba engleză încă din 2007. Pe viitor, în sincron cu dezvoltarea serviciilor noastre din cloud, ne dorim consolidarea poziției în piața vorbitoare de română, dar și continuarea extindereii platformei spre piețele emergente mari, cum sunt Brazilia și India.” a declarat Lucian Avădăni, Directorul de Dezvoltare Internațională.

Sistemul destinat atât începătorilor cât și avansaților datorită faptului că oferă control complet în personalizarea design-ului, poate fi utilizat atât pentru realizarea de bloguri personale, forum-uri ale comunităților, magazine online sau website-uri de prezentare pentru firmele mici și mijlocii.

În prezent, uCoz găzduiește peste 1,5 milioane de website-uri, care primesc aproximativ 150 de milioane de vizualizări zilnice, fiind cel mai mare sistem de tip website builder originar din Europa.

 Despre uCoz

Fondată în 2005 de doi antreprenori ucraineni, compania are 80 de angajați, sediul central în Moscova și birouri în Rusia și Ucraina.

În 2007 a primit o investiție de tip Venture Capital de la DST, investitori strategici în Facebook, Twitter sau Groupon, iar din 2010 a devenit profitabilă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.