750x-1

Compania de telecomunicații TeliaSonera, al cărui sediu se află în Stockholm, a anunțat despre reducerea treptată a activităților sale în regiunea Eurasiatica, care include și țările din fosta Uniune Sovietică, Kazahstan, Uzbekistan, Azerbaidjan, Georgia, Moldova și Tadjikistan, precum și Nepal, se anunță într-un comunicat oficial al companiei.

Data exacta de încetare a activității în aceste regiuni nu a fost determinată. „Noi înțelegem că aceasta este o sarcină dificilă, care va dura ceva timp. Ne propunem să efectuam procesul dat treptat, de la o piață la alta, deoarece fiecare țară și business diferă prin situația lor unică. Dar scopul nostru este de a ieși din întreaga regiune”, a anunțat președintele și CEO-ul TeliaSonera, Johan Dennelind, în declarația publicată pe site-ul oficial.

Noua strategie a companiei presupune că operatorul își va concentra eforturile pe dezvoltarea sa în Europa și pe piața locală a companiei, adică pe cea suedeză. „Avînd în vedere schimbările rapide de pe piața de telecomunicații, consiliul de administrație al companiei a decis să-și concentreze timpul și resursele pentru dezvoltarea operațiunilor în Europa și Suedia”, se spune în comunicat.

Vă amintim că operatorul de telecomunicații mobile local, Moldcell, face parte din grupul internațional TeliaSonera și are peste 1 milion de abonați.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.