Canalul american HBO a prezentat luna trecută filmul „Private Parts”, despre Howard Stern, în acelaşi timp extravagantul star comentind live pe parcursul transmisiunii TV prin intermediul Twitter.

În Noua Zeelandă, televiziunea TVNZ tocmai a lansat un nou post destinat tinerilor, canal ce foloseşte Facebook pentru crearea unui show de divertisment interactiv. Programul „U live” combină comentariile, chat-ul, voturile online şi imaginile de profil ale utilizatorilor într-un show TV interactiv.

Social TV este versiunea modernă a ceea ce era un spectacol de divertisment de sâmbătă seara”, afirmă Reggie James, de la agenţia de marketing Digital Clarity, citat de BBC.

În urma unui studiu realizat de Digital Clarity reiese că 80% din persoanele sub 25 de ani folosesc un al doilea ecran pentru a vorbi cu prietenii în timp ce se uită la televizor, iar 72% din tineri folosesc Twitter, Facebook sau o aplicaţie de mobil pentru a comenta emisiunile de la TV. Pe de altă parte, potrivit unui studiu Nielsen, mai mult de 85% din utilizatorii de mobil şi PC accesează web-ul în timp ce se uită la televizor. Dintre aceştia, doar 24% caută informaţii despre programele TV, în timp ce 56% scriu prietenilor şi familiei sau vizitează reţele sociale (40%).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.