2345235

Hackerii din grupul „Armata Electronică Siriană” (Syrian Electronic Army, SEA) au hackerit firma australiană care este registrator de nume de domenii. Atacatorii au raportat despre obţinerea controlului asupra domeniului popularului serviciu de microblogging, iar anterior asupra unei serii de domenii deținute de către The New York Times și Huffington Post.

În prezent, site-ul NYT a fost repornit, iar Huffington Post a reuşit „să lupte” împotriva atacului care a avut drept ţintă blogurile publicaţiei, scrie Reuters. Se anunță că hackerii au reușit să schimbe informațiile despre administratorul domeniului Twitter.com.

Reprezentanţii serviciului de microblogging, cu care au facut legatură cei de la publicația Business Insider, au declarat că compania este la curent cu cele întîmplate şi că se lucrează asupra rezolvării situației.

Specialiștii de la New York Times, în momentul de fata, analizează logurile pentru a găsi criminalii și modul în care aceștea au reușit hackuirea publicaţiei.

Anterior SEA a organizat atacuri asupra site-urilor BBC, National Public Radio, Human Rights Watch, The Onion și Financial Times.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.