Conform unui  studiu publicat de revista americana Men’s Health a scos in evidenta ca studentii care fac referiri la alcool au mai multi prieteni pe platforma de socializare Facebook.

Studiul, lansat in 2009, a constat in analiza profilurilor a 225 de studenti de sex masculin ai unei universitati americane. In perioada de doi ani in care „subiectele” au fost analizate s-a constatat ca 85,53% dintre acestia au facut cel putin odata referire la consumul de alcool. In medie, pe toata perioada studiului fiecare dintre studenti au facut referire la alcool de 8,5 ori.

In fine, tot in urma studiului efectuat de cei de la Men’s Health s-a constat ca tinerii cu varsta de peste 21 de ani (varsta de la care americanii pot consuma alcool in mod legal in SUA) vorbesc de 4,5 ori mai mult despre consumul de alcool decat subiectii mai tineri analizati. Katie Egan, un analist american asupra comportamentului s-a declarat convins in urma analizei studiului ca alcoolul este utilizat ca mecanism de acceptare in reteaua sociala, la fel cum este folosit si in viata reala.

Pe scurt, o mana de oameni au analizat comportamentul pe Facebook zi de zi a catorva studenti si apoi au folosit expertiza unui analist pentru a ajunge la concluzia de mai sus dupa doi ani? Sunt invidios.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.