Software-ul licențiat determină drepturile proprietarului de a primi venituri din vânzarea produselor sale și, prin urmare, de a oferi calitate și suport clienților săi. Astăzi mai avem posibilitatea de a face alegerea: să achiziționam produse software licențiate, sau să le utilizăm ilegal, fie din cauza prețului aparent mare, sau din cauza că nu se conștientizează riscurile.

Din ce în ce mai multe companii și organizații de stat din întreaga lume preferă produse software licențiate. Și experții în domeniul tehnologiei informației și cei pentru care computerul este doar un instrument de lucru, numesc câteva avantaje principale ale utilizării programelor licențiate:

Suport și Comoditate

Utilizarea produselor software licențiate face posibilă organizarea mai eficientă a activității specialiștilor IT ale companiei. Angajații nu trebuie să-și petreacă timpul în urmărirea disponibilității actualizărilor periodice și în căutarea cauzelor defecțiunilor software. Serviciul de suport tehnic pentru produsele Microsoft va informa cu promptitudine utilizatorii legitimi despre posibile amenințări și metodele de prevenire a acestora.

Tehnologiile informaționale se dezvoltă destul de dinamic, noi produse software, sau noi versiuni ale programelor și sistemelor, sunt lansate aproape zilnic. Mulți utilizatori se întreabă de ce au nevoie de acestea. Într-adevăr, de ce cumperi și instalezi, de exemplu, Windows 10 dacă toate programele necesare funcționează și pe Windows 7. Trebuie să conștientizăm faptul că cele mai recente programe și sisteme de operare, pe lângă designul nou, dispun și de o fiabilitate sporită. O problemă și mai mare este faptul că computerul care rulează un sistem de operare învechit devine o țintă ușoară pentru mulți viruși, „viermi“ și „troieni“.

Fiabilitate și Securitate

Copia de software de pe site-ul oficial, sau cea cumpărată pe un mediu de suport de la un distribuitor oficial, este cea mai sigură metodă de a obține garanția că aceasta copie va fi citită de orice PC, conține codul original complet al programului și nu are viruși.

Copiile piratate deseori funcționează instabil, sau chiar nu se instalează. În plus, cu scopul de a micșora spațiul imaginii unui OS, pirații deseori taie secțiuni întregi din programe, lipsindu-le de diverse funcții sau chiar de modulele de securitate.

În plus, aceste copii nelicențiate pot fi create și oferite spre descărcare utilizatorilor și cu scopul de hacking, integrând în sistemul de operare orice, începând de la un simplu keylogger și până la un cryptominer.

Uneori este mai bine să plătim astăzi pentru dezvoltarea și stabilitatea de mâine, pentru ca în final să economisim. Aici, chiar nu este actuala afirmația – „acesta este prea scump pentru noi”

Enter.online

1 COMENTARIU

  1. ce material de rahat!!!…..
    voi, poate, mai intai va interesati cat costa un software licentia si comparatil cu salariile/serviciile de la noi!?!?!?!
    …ca sa dai 2200$ anual pentru paketul Adobe, de exemplu, cam nu prea-i tine buzunarul si pe multi prestatori de servicii de la noi…de ce in Russia costa 800$ da la noi 2000?!?!?!?!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.