Iată că a luat sfârșit o nouă epoca în istoria tehnologiei informației. După o dominație de 14 ani pe piața telefoanelor mobile Nokia a cedat coroana unui nou lider – Samsung.

Această informație nu a fost confirmată oficială. Cu toate acestea, agenția de știri Reuters, a efectuat un sondaj  în rândul experților pe piața de telefonie mobilă. Marea majoritate a experților susțin că Nokia s-a poziționat pe locul doi conform rezultatelor din primul trimestru al anului 2012. Nokia a reușit să vândă aproximativ 83 de milioane de telefoane mobile și smartphone-uri, în timp ce Samsung a vândut 88 de milioane.

În cele din urmă, totul va fi cunoscut doar pe 27 aprilie, atunci când va fi prezentat  raportul trimestrial de la Samsung. Cu toate acestea, privind la poziţia actuala a companiei finlandeze pe piaţă, în previziunile analiştilor nu poate  fi nicio îndoială.

Nokia a devenit lider mondial de piaţă în 1998, atunci când ea a depășit vânzările companiei Motorola. În acel timp Samsung a facut doar primii paşi în domeniul telefoanelor mobile. În 2007, Apple a introdus iPhone, provocand o cerere sporită pentru telefoanele inteligente (smartphone). Ca urmare, Nokia nu a fost capabilă să se adapteze la noile condiţii de piaţă şi treptat a pierdut poziția sa. Cu toate acestea, recent, compania a schimbat brusc strategia de marketing şi a lansat propriul telefon inteligent care rulează Windows Phone. Ce va rezulta, vom afla în viitorul nu prea îndepărtat.

Sursa: reuters.com

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.