Producatorul de smartphone-uri si tablete Android, Samsung, se va ocupa de dezvoltarea produselor software in Statele Unite ale Americii. O astfel de declaratie a facut vicepresedintele executiv, David Eun, la conferinta D: Dive Into Media, scrie AllThingsD.

„Noi intensificam eforturile in inovare in domeniul software, mai ales pentru produsele care vor fi instalate in dispozitivele noastre”, a spus Eun. Potrivit lui, in trecut Samsung se ocupa doar de partea „hardware” , dar de ceva timp a inteles ca trebuie sa faca si una si alta.

Pina in iunie, Samsung intentioneaza sa deschida doua centre de inovare in SUA. Unul va fi situat in Palo Alto (California), iar celalat in Chelsea, New York. De asemenea, Samsung va cauta in SUA companiile potrivite pentru investitii si va colabora cu startup-uri.

Samsung si-a exprimat si anterior planurile de a angaja dezvoltatori de software in strainatate. De exemplu, in luna mai a anului trecut, producatorul coreean a prezentat planurile de absorbtie a citorva companii IT mici din India.

Initiativa se datoreaza faptului ca cresterea pietei smartphone-urilor, in special iPhone, a dat de inteles companiei ca un software de calitate poate ajuta la cresterea vanzarilor. Propria platforma Bada, pe care Samsung a dezvoltat-o citiva ani, s-a dovedit a fi nepopulara in rindul utilizatorilor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.