Ryzen Radeon VegaÎn cadrul CES 2018, AMD a lansat primele cipuri Ryzen cu grafică Radeon Vega integrată. Procesoarele combină cel mai recent nucleu de calcul Zen și acceleratorul Radeon, bazat pe arhitectura avansată Vega.

Noile cipuri oferă specificații similare ale procesoarelor mobile prezentate anterior, Ryzen Mobile. Diferența principală este în frecvențele mai mai mari, ceea ce ar trebui să îmbunătățească în mod semnificativ performanța calculatorului. De asemenea, merită menționat faptul că noile procesoare pentru desktop sunt caracterizate de TDP configurabil de 45-65 W și sunt compatibile cu plăcile de baza AM4.

Ryzen-Desktop-Processors-with-Radeon-Vega-Graphics

Inițial, linia de procesoare va include două modele: Ryzen 3 2200G și Ryzen 5 2400G. Primul va oferi 4 nuclee/4 fluxuri cu o frecvență de 3.5/3.7 GHz, iar al doilea – 4 nuclee/8 fluxuri cu o frecvență de 3.6/3.9 GHz. În plus, există un sistem grafic Radeon Vega cu 8 unități CU (2200G) sau Radeon RX Vega cu 11 blocuri CU (2400G). Cipurile suportă tehnologia Radeon FreeSync și toate caracteristicile software-ului Radeon, inclusiv Radeon Chill, Enhanced Sync și Radeon ReLive. În vânzare noile procesoare vor fi disponibile începând cu data de 12 februarie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.