Începând cu data de azi, 15 iunie 2017, în tarile UE, intră în vigoare un acord privind eliminarea roamingului. Acest lucru înseamnă că cetățenii din UE pot comunica la aceleași tarife, atât în țara lor, cât și în toate cele 28 de țări. Cu toate acestea, în realitate situația este ceva mai complicată – eliminarea roamingului a fost anunțată, însă operatorii nu sunt gata să-și piardă banii.

În special, furnizorii de servicii de telefonie mobilă au dreptul de a stabili diferite tipuri de cote pentru consumatori, atât pentru apeluri, cât și pentru traficul web. De exemplu, companiile vor monitoriza modul de utilizare a serviciilor. În cazul în care abonatul din Franța se va afla prea mult timp în afara țării, atunci beneficiile roamingului pentru el pot fi anulate.

De asemenea, tarifele de roaming rămân prezente în cazul în care persoana apelează de la domiciliu în străinătate. În plus, există restricții cu privire la volumul de trafic pentru internet, numărul de SMS-uri expediate etc.

În general, clienții europeni sunt sfătuiți să examineze cu atenție condițiile tarifelor operatorilor înainte de a călători în țările vecine.

Lasă un răspuns