Ieri, CEO-ul Nokia a confirmat încă o dată devotamentul său față de platforma Windows Phone. Acest lucru nu a fost pe placul celor mai mari acționari ai companiei finlandeze care şi-au exprimat nemulţumirile lor la reuniunea anuală a deținătorilor de hîrtii de valoare Nokia.

„Ești un băiat bun, iar echipa de management face tot posibilul, însă este clar faptul că e puţin. Vă rugăm să alegeti o altă cale”, anunță Reuters apelul unui actionar Nokia către Stephen Elop.

Investitorii subliniază ca procesul de tranziţie de la Symbian la Windows Phone trebuia sî ia doi ani. In acest timp, compania întradevăr a abandonat vechea platformă în favoarea unei noi, dar rezultatele financiare oricum nu bucură acționarii. În 2000, o acţiune Nokia costa 65 de euro, iar acum – mai puţin de 3 euro.

Mai mulți acţionari îi solicită lui Stephen Elop sa revizuiască strategia companiei. „Poate că trebuie sa ne intoarcem către Google şi să-i spunem că si noi dorim Android”,  sfătuie actionarul Juha Varis. Potrivit lui, acest lucru poate fi neplăcut, dar cu Microsoft oricum puţin ce se primeşte.

La întrebarea de ce ei înca deţin hirtii de valoare Nokia, investitorii răspund că este vorba de sentimentalism. Ei încă ţin minte momentele cînd compania a devenit un simbol al renașterii Finlandei, dupa prăbusirea Uniunii Sovietice.

2 COMENTARII

  1. mda … mi jale de nokia, si in momentul dat ei fac cele mai bune telefoane, dar toti prostii isi cumpara iphone si galay s3 …. oricum nokia a fost si va fi cea mai buna companie de telefoane …

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.