In pofida faptului ca iPhone 5 inca nu a fost lansat in vinzare, fanii Apple si Samsung deja compara specificatiile smartphone-urilor de top ale companiilor. Compania americana practic nu a spus nimic despre procesorul A6 instalat in iPhone 5, cu exceptia faptului ca este de doua ori mai productiv decit A5. Pe internet insa au aparut primele rezultate ale testarii smartphone-ului.

In benchmark-ul Geekbench, procesorul iPhone 5 a acumulat 1601 de puncte. Este de doua ori mai mult decit rezultatul noului iPad si de doua ori si jumatate mai mult decat la iPhone 4S. Rezultatul demonstrat de noul dispozitiv Apple, este aproximativ echivalent cu performanta Samsung Galaxy S III (1628 puncte), echipat cu un procesor quad-core, tactat la 1.4 GHz.

Potrivit Geekbench, cipul Apple A6 include doua nuclee de un 1 GHz si 1 GB de memorie RAM. Potrivit marcarii cipului, de fabricarea procesorului creat pe baza tehnologiei de 32 nm, s-a ocupat compania Samsung. Anterior, expertii considerau ca A6 este construit pe baza microarhitecturii ARM Cortex A15, insa acum ei sustin ca Apple a folosit o arhitectura proprie ARM, si nu un design final al procesorului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.