Astazi Motorola a castigat un proces important impotriva companiei Apple. Motorola a sustinut ca unul dintre brevetele sale de inventie numit multiple pager status synchronization system and method este incalcat in tehnologia implementata de catre Apple in dispozitivele sale care utilizeaza iCloud. O instanta din Mannheim, Germania, a fost de acord inca de anul trecut cu pretentiile celor de la Motorola si Apple a pierdut deja de 2 ori in tentativa de a castiga acest proces iar decizia de astazi poate fi impusa de Motorola numai in Germania.

Desi astazi Motorola a castigat procesul, retragerea produselor are drept motiv un proces cistigat in decembrie de catre Motorola. Atunci s-a descoperit ca iPhone 3G/3GS/4 si iPad 3G/iPad 2 3G incalca un brevet FRAND al Motorola pentru o metoda prin care se indeplineşte o functie de numaratoare inversa în timpul unui transfer mobil originar de pe un sistem radio de transfer de date(method for performing a countdown function during a mobile-originated transfer for a packet radio system) si atunci Motorola a castigat dreptul de a interzice vinzarea acelor gadgeturi iar din cite se pare compania si-a exercitat acel drept, iar astazi Apple a scos din vanzare o parte dintre acele terminale. Dispozitivele scoase din vanzare folosesc chip-uri baseband ale companiei Infineon care se pare ca incalca brevetul de inventie al Motorola insa iPhone 4S foloseste un chip baseband Qualcoom care nu incalca vreun brevet dar ramane in vanzare.

  Aceasta este probabil cea mai grea decizie luata impotriva companiei Apple in ultimii ani si va fi interesant de vazut cum vor fi afectate vanzarile sale.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.