Compania Oracle a extins și a completat acordurile corporative privind nivelul de deservire (Service Level Agreements, SLA). Acestea le vor oferi clienților posibilități excelente și vor ajuta companiile care doresc să transfere sistemele critice în cloud astăzi.

Oracle a anunțat prima “garanție cloud” din industrie pentru IaaS, cu responsabilitate financiară corespunzătoare. Datorită acestui SLA cuprinzător, compania este acum singurul furnizor de infrastructură cloud, care oferă niveluri de servicii garantate pentru performanță, control și disponibilitate – trei caracteristici cheie după care companiile evaluează furnizorii de infrastructuri cloud.

Noile SLA-uri sunt parte integrantă a strategiei Oracle de a furniza cea mai bună infrastructură cloud pentru sarcinile de lucru ale întreprinderii. Pentru prima oara în industrie, SLA oferă o confirmare clienților care doresc să migreze sistemele lor în cloud, și cer nu numai disponibilitate continuă, dar și performanță stabilă și posibilitatea de gestionare a infrastructurii cloud, care deservește aplicațiile lor critice și bazele de date. În plus, Oracle intenționează să extindă aceste SLA pentru toate serviciile autonome Oracle Cloud Platform Autonomous Services, care cuprind bazele de date, dezvoltarea de aplicații, software-ul mobil și chat-boturile, integrarea aplicațiilor și datelor, analiză, securitate și management.

În conformitate cu termenii SLA, Oracle Cloud Infrastructure garantează mai mult de 90% din performanța declarată în fiecare zi a lunii specificate. Dacă performanța scade sub acest nivel pentru doar 44 de minute pe parcursul lunii, clienții pot solicita o rambursare în contul lor cloud, în conformitate cu condițiile de deservire ale Oracle.

Astfel, Oracle oferă protecție maximă clienților și satisface nevoile companiilor care doresc să migreze sistemele lor critice în cloud astăzi.

Informații detaliate despre noua “garanție cloud”, precum și alte soluții Oracle, pot fi obținute la numărul de telefon +373-677-00-611, sau prin e-mail office@muk.md.

Grupul de companii MUK și-a început activitatea în mai 1997. Domeniul principal de activitate al MUK este distribuția de echipamente informatice, software, echipamente periferice și de rețea. MUK oferă o gamă largă de servicii suplimentare pentru dealerii săi, ce permite să vorbim despre MUK ca despre o companie unică care dezvoltă modelul Value Added Distribution (VAD) și vinde produse printr-o rețea de dealeri, care în prezent include peste 1300 de companii partenere din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan și Ucraina.

Lasă un răspuns