Oracle

Compania Oracle a anunțat despre disponibilitatea serviciilor autonome cloud – Oracle Autonomous Cloud, Oracle Autonomous Cloud Integration și Oracle Autonomous Visual Builder Cloud, pentru dezvoltare, integrarea aplicațiilor și analiza datelor.

Datorită algoritmilor de inteligență artificială și machine learning, noile servicii PaaS asigură executarea “autonomă” a sarcinilor standard, permițând companiilor să reducă costurile, să reducă riscurile, să accelereze inovația și să obțină previziuni analitice.

Deoarece companiile se concentrează pe implementarea rapidă a inovațiilor, ele au nevoie de un set fiabil de servicii complexe integrate pentru a crea noi aplicații și a executa cele mai critice sarcini corporative. Serviciile cloud Oracle pot oferi posibilități autonome pentru operațiile cheie, cum ar fi configurarea, aplicarea patch-urilor, copierea de rezervă și actualizarea, fără opriri, pentru a asigura performanțe maxime, disponibilitate sporită și caracteristicile de securitate solicitate.

Noile servicii autonome includ Oracle Autonomous Analytics Cloud, Oracle Autonomous Integration Cloud și Oracle Autonomous Visual Builder Cloud. Ele ajută companiile să creeze și să implementeze aplicații avansate, și, de asemenea, să integreze și să analizeze datele corporative critice.

Serviciul Oracle Autonomous Analytics Cloud combină în sine machine learning, inteligența adaptivă și capacități autonome, pentru a crea o platformă analitică. Acesta permite ca utilizatorii să obțină și să însușească rapid noi informații. Întrebările pot fi date cu ajutorul dispozitivelor mobile, după care acestea sunt convertite în interogări către sistem. Ulterior, rezultatele sunt vizualizate pe dispozitivele utilizatorilor. Pentru procesarea intelectuală, serviciul utilizează machine learning și proactiv furnizează informații suplimentare pe care utilizatorul poate chiar nici nu le-a solicitat. Datorită analizei predictive și recomandărilor automate bazate pe machine learning, serviciul arată dependențele ascunse și factorii de eficiență.

Serviciul oferă, de asemenea, o analiză predictivă a datelor primite de la dispozitivele IoT. În același timp, pentru volumele mari de date, sunt aplicați algoritmi de machine learning pentru un anumit sector.

Oracle Autonomous Integration Cloud accelerează transformarea digitală, oferind posibilitatea de a construi procese de afaceri care cuprind diverse aplicații SaaS Oracle, sau de la alți producători și soluții on-premise, dislocate pe teritoriul clientului, datorita combinației dintre machine learning, celor mai bune practici încorporate și preconfigurarea integrării aplicațiilor și automatizarea proceselor. Serviciul permite:

  • accelerarea integrării în cadrul unor procese complexe de comparare a atributelor obiectelor în două aplicații diferite, prin utilizarea datelor, altor procese de integrare și machine learning, pentru a afișa recomandări vizuale la conectarea acestor obiecte;
  • asigurarea controlului dinamic adaptiv a dezvoltării, oferind interfețe API pentru încorporarea mediilor AI/machine learning și oferind cele mai bune acțiuni ulterioare (next best action) în fluxul automatizat de procese;
  • îmbunătățirea fiabilității și a performanței prin oferirea unei reglări inteligente a performanței de integrare, pentru gestionarea sarcinilor voluminoase;
  • asigurarea automatizării robotizării proceselor (Robotic Process Automation) cu ajutorul AI/machine learning. Acest lucru face posibilă automatizarea etapelor finale de dezvoltare a sistemelor care nu acceptă API-ul.

Oracle Autonomous Visual Builder Cloud ajută la accelerarea dezvoltării și implementării aplicațiilor mobile și web, permițând utilizatorilor și dezvoltatorilor să creeze aceste aplicații fără a scrie cod. Serviciul oferă posibilitatea:

  • automatizării generării codului software utilizând cele mai recente tehnologii, care corespund standardelor și implementarea cu un singur clic, ceea ce vă permite să dezvoltați rapid aplicații chiar și pentru utilizatorii de afaceri;
  • asigurării livrări autonome de aplicații mobile pe mai multe platforme, inclusiv iOS și Android;
  • efectuării scalării, deoarece este bazat pe o tehnologie standard open source (Oracle JET, Swagger).

Toate serviciile Oracle Cloud Platform utilizează capabilități autonome comune. Ele sunt autonome, ceea ce va reduce costurile și va spori productivitatea. Acest lucru elimină necesitatea operațiilor manuale pentru alocarea resurselor, securitate, monitorizare, copierea de rezervă, recuperarea și depanarea incidentelor. Sistemul este actualizat automat și instalează patch-urile direct în timpul funcționării, poate mări sau elibera instantaneu resursele de calcul, sau resursele de stocare, fără întreruperi.

Serviciile sunt echipate cu auto-protecție pentru a reduce riscul, ceea ce vă permite să protejați infrastructura de atacurile externe și de acțiunile rău intenționate ale utilizatorilor interni. Actualizările de securitate pentru protecția împotriva atacurilor cibernetice sunt aplicate automat, în plus, toate datele sunt criptate.

De asemenea este prevăzută auto-recuperarea pentru a spori nivelul de disponibilitate. Aceasta oferă protecție automată împotriva tuturor perioadelor de nefuncționare planificate și neplanificate, cu o disponibilitate de până la 99,995%, ceea ce duce la o reducere a timpului de așteptare la mai puțin de 2,5 minute pe lună, inclusiv lucrările de întreținere planificate.

Companiile pot testa serviciile platformei Cloud Autonomous Cloud, inclusiv Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud, completând un abonament gratuit Free Oracle Cloud Trial pe http://cloud.oracle.com/tryit.

Informații detaliate despre noile servicii Oracle pot fi obținute prin telefon +373 677-00-611, sau prin e-mail office@muk.md.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.