Ieri, 3 februarie 2012, Moldtelecom a demonstrat public în cadrul Expoziţiei „Fabricat în Moldova” o nouă performanţă tehnologică – proiectul 4G LTE.

Moldtelecom a marcat introducerea pe piaţa locală a soluţiilor de comunicare de ultimă generaţie,  prezentând live, la expoziţia de produse autohtone, cel mai bogat spectru de soluţii ultramoderne de comunicare 4G.

 „Astăzi, Moldtelecom anunţă cu o deosebită plăcere că este pregătit să pună la dispoziţia utilizatorilor Internet cele mai noi şi inteligente soluţii 4G, pe care compania noastră le-a dezvoltat în baza tehnologiei de ultimă generaţie pentru a spori viteza comunicării, interactivitatea şi transferul de date în timp real. Tehnologia 4G LTE permite viteze de transfer de date de până la 100 Mbps, oferind o experienţă superioară de utilizare a aplicaţiilor de date, inclusiv acces rapid la Internetul mobil, jocuri online, aplicaţii de social media, videoconferinţe şi televiziune digitală HD IPTV” , a declarat Vitalie IURCU, Directorul General al S.A. „Moldtelecom”.

Tehnologia 4G /LTE este o continuitate firească a inovaţiei 3G, pusă la dispoziţia cetăţenilor din R. Moldova în anul 2010 de către Moldtelecom, odată cu lansarea la nivel naţional a serviciilor de telefonie mobilă Unité3G.

Această performanţă a impulsionat, pe plan naţional, comunicarea mobilă de ultimă generaţie, avantajele căreia au fost apreciate atât de utilizatorii avansaţi ai tehnologiilor moderne, cât şi de cetăţenii simpli din localităţile rurale, care beneficiază în prezent de cele mai performante telefoane şi modeme 3G, precum şi de cele mai atractive servicii prestate de Unité.

Pentru a încuraja această ascensiune, Operatorul naţional Moldtelecom anunţă la doar 2 ani distanţă că este pregătit pentru o nouă tehnologie a viitorului – 4G, care va fi utilizată de marca comercială Unité.

Noua tehnologie va îmbunătăţi considerabil accesul la Internetul mobil, oferind o viteză de până la 100 Mbps la descărcare şi de până la 50 Mbps la încărcare, va facilita interactivitatea şi capacitatea de transfer de date, organizarea videoconferinţelor pe mobil, va oferi mecanisme de dirijare şi supraveghere de la distanţă a dispozitivelor M2M (machine – to – machine), de construire a mini reţelelor private HOME sau Enterprise Office şi de acces la televiziunea digitală SD/HD şi 3D IPTV pe mobil, atât prin intermediul set-top-box-lui, cât şi printr-un laptop performant conectat prin modemul 4G la reţeaua mobilă de ultimă generaţie.

Astfel, Moldtelecom favorizează comunicarea, nu doar prin servicii avansate de telefonie fixă,  mobilă, Internet de înaltă calitate, dar şi prin televiziune digitală de ultimă generaţie, disponibilă acum şi prin reţeaua mobilă.

Aris Kikis,, Director produse HUAWEI, a ţinut să menţioneze: „Mă bucur că am reuşit să aducem tehnologia LTE în ţara Dvs. împreună cu Moldtelecom, care este baza telecomunicaţiilor din R. Moldova. Sunt încântat de această colaborare frumoasă şi în acelaşi timp foarte responsabil de încrederea acordată de a asigura Moldovei cele mai optime soluţii, astfel ca toţi locuitorii acestei ţări să se poată bucura de potenţialul noii tehnologii.

HUAWEI este unul dintre liderii internaţionali în producerea echipamentelor de telecomunicaţii,  care oferă cele mai moderne produse din gama LTE, prin intermediul căreia vom asigura clienţii Moldtelecom cu servicii 4G de succes”.

Directorul reprezentanţei ZTE în Moldova, Tian Jun, a accentuat:„Este o onoare pentru noi să oferim asistenţă unei companii de talia Moldtelecom – lui, pentru a fi la înălţimea aşteptărilor întregii ţări. De aceea vom pune în aplicare toate capacităţile şi experienţa noastră internaţională pentru ca noile servicii 4G să fie simple în utilizare şi accesibile tuturor. Tehnologia 4G/LTE este concepută a fi extrem de flexibilă şi variată în dispozitive aplicate: diverse terminale mobile, telefoane moderne, laptop-uri, tablete, camere video şi foto, routere wireless etc.

ZTE este producătorul de echipamente cu cea mai dinamică evoluţie pe piaţa mondială de telecomunicaţii, iar Republica Moldova reprezintă o prioritate pentru compania noastră în adaptarea celor mai moderne şi eficiente mecanisme pentru o funcţionare excelentă a reţelei 4G”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.