Grupul Anonymous, cunoscut prin diverse atacuri online la nivel international, promite pe simbata, 31 martie 2012, una dintre cele mai mari forme de protest de pina acum, inchiderea internetului.

Hackerii grupării au descris chiar in detalii, la adresa http://pastebin.com/GFkQnf6e, cum vor realiza operaţiunea „Blackout” (Stingerea): prin dezactivarea a 13 servere DNS de tip root.

Profesorul Adam Woodward, de la catedra de informatică a Universităţii Surrey, le răspunde, într-un articol publicat de BBC News: „Niciodată nu spune niciodată”. Woodward explică de ce este posibilă închiderea internetului.

Serverele DNS sunt cele care convertesc adresa de internet pe care o introduci în browser, în succesiunea de cifre şi puncte prin care sunt codificate adresele de internet, adică IP-urile. Aşadar, serverele DNS funcţionează ca un fel de carte de telefoane a internetului. Împiedicind accesul la „cartea de telefoane”, scoti din funcţiune internetul, spune specialistul britanic.

Locatia celor 13 servere principale nu e un secret. Fiecare dintre cele 13 servere se află în ţări diferite, administrate de organizaţii diferite, care folosesc tehnologii diferite.

La prima vedere, pare improbabil succesul unui atac de tip DDOS ( Distributed Denile Of Service), care presupune atacarea serverelor cu un număr imens de solicitări false, până la punctul la care serverele nu mai pot procesa solicitările obişnuite, insă, dincolo de faptul că procedura a fost folosită, cu succes, împotriva serverelor Google şi Interpol, este posibil ca hackerii să exploateze exact structura DNS pentru a genera un protocol sinucigaş. În opinia lui Adam Woodward, vulnerabilitatea DNS este că generează mai multă informaţie decit este solicitată. Bombardind serverele DNS cu solicitări de IP-uri false, hackerii le vor obliga să inunde reţeaua cu o imensă cantitate de informaţie inutilă, blocind-o. Deşi vulnerabilitatea este cunoscută de mai mulţi ani de zile, majoritatea serverelor nu au fost reconfigurate, pentru a rezista unui asemenea atac, confirmă alţi specialişti consultaţi de Woodward.

Planificat pe 31 martie, evenimentul are ca slogan “He who sacrifices freedom for security deserves neither”. Acest citat din Benjamin Franklin spune ca cel care sacrifica libertatea pentru securitate nu merita niciuna. Descris in detaliu la adresa http://pastebin.com/GFkQnf6e evenimentul pare extrem de veridic. Anonymous, pe langa faptul ca par a fi bine pregatiti, apeleaza si la  ajutorul comunitatii pentru a efectua atacuri catre 13 servere DNS de tip root, al caror scop este sa transforme adresele de IP in adrese de tip www.google.com pentru ca in etapa urmatoare sa fie afisate. Desi detaliile postate sunt extrem de multe si nu chiar accesibile majoritatii cititorilor, chiar si de IT, merita sa retineti un singur lucru, tot ce au avut baietii de la Anonymous rabdare sa descrie acolo are foarte multa logica si pare foarte bine calculat. Ramane sa ne vedem sambata pe net, sau poate nu.

sursa: playtech.ro

5 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.